Manisa’da Gıda Günü etkinliği Manisa’da Gıda Günü etkinliği

Soma'da 52 gündür devam eden direnişte, 3. gününe giren açlık grevi, müzakerelerin başlamasıyla ara verildi. Bir işçi heyeti ile Fernas yetkilileri arasında yapılacak görüşme kesinleşti. Görüşme, Cuma günü Soma’da gerçekleşecek.

Sorunun çözümüne yönelik inisiyatif alan Sırrı Süreyya Önder’in davetiyle gerçekleşen toplantıda, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Abdullah Güler ve iş insanı Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla müzakereler için somut bir adım atıldı. Bu görüşmelerin ardından işçiler açlık grevine 00:00 itibariyle ara verdiklerini açıkladılar.

Müzakerelere katılacak işçi heyeti, bugün saat 12:00’de Ankara’dan Soma’ya doğru hareket edecek. İlk atılan 2 işçi, eylemler sırasında işten çıkarılan 1 işçi ve hala çalışmakta olan 2 işçiden oluşacak heyet, görüşmelerden sonra direnişin gidişatıyla ilgili sonuçları kamuoyuyla paylaşacak.

Bütün Ankara halkı, madencileri bugün saat 12:00’de Kurtuluş Parkı’ndan uğurlamaya davet edilirken, Soma halkı ise saat 21:00’de Millet Bahçesi önünde işçileri karşılamaya çağrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi