Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan 300 kadar işçi, fabrikaya sendika gelmesini isteyince iddialara göre işten çıkarıldı.

Fabrika sahibi ekonomik dar boğazı gerekçe göstererek Akhisar’da bulunan üç fabrikasından birisinin kapısına kilit vurdu.

İşçiler fabrika önünde DİSK Örgütlenme Sorumlu Bahadır Derin, işçilerin haklarının kazanımı ve yeniden işe alınmalarıyla ilgili hukuksal mücadelelerinde işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Edinilen bilgilere göre ücretlerinde iyileştirme isteyen çalışanlar, sonuç alamayınca sendika ile görüşmeye karar verdi.

4 ay önce Disk Tekstil Sendikası ile irtibata geçilirken,  fabrikada çalışan 307 kişi sendika çatısı altına girmek üzere çalışmalar başladı.

Yine iddialara göre işyerine sendika gireceğini haber alan fabrika sahibi 19 kişiyi işten çıkardı. İşçiler arkadaşlarının işten çıkartılmasının ardından geri adım atmayarak sendikal hakları mücadelesini sürdürdü.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 22.16.07 (2)

Bunun üzerine de fabrikanın sahibi ekonomik gerekçeleri göstererek fabrikayı tümden kapattı.

DİSK Örgütlenme Sorumlu Bahadır Derin, işçilere işverenin kendilerini işten çıkartmış olmasına karşın her hangi bir haklarının ortadan kalkmadığını tam aksine kıdem tazminatı başta olmak üzere, kuruşuna kadar alabilecekleri gibi yeniden işe dönmeleri yönünde birlikte hukuksal mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 22.16.07 (1)

Manisa’da kahreden kaza… 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Manisa’da kahreden kaza… 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Derin, işçilere yönelik yaptığı konuşmasında ise; “Sevgili patronumuz ben kaza yaptıktan sonra dersimi aldım dedi. Gördük ki dersi falan almamış. Bu kadar insanı bir dakikada ekmeği ile oynayarak işten çıkartmıştır. Sizleri işten çıkartsa bile dava edeceğiz. Burayı kapatmaların sebebi sendika buraya girmesin. İnsanlar 17 bin liraya çalışmak zorunda kalsın. Kölelik sistemi devam etsin istedikleri bu. Fabrikayı kapatacaklarını zaten biliyorduk. Gözdağı vermek için işten çıkartmaları devreye koydular. Ordu‘da Lüleburgaz’da da işten çıkartmalar başladı. Biz avukatlarımızı devreye soktuk hepinizin de işe geri dönüşünü isteyeceğiz” dedi.

Muhabir: AHMET ÜNSAL