Manisa Barosu Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen Genel kurulun ilk gününde 2022-2024 Çalışma Raporu ve Faaliyet Raporu oylandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ve birçok baro başkanının da katıldığı etkinlikte, hayatını kaybeden avukatlar anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ayrıca, avukatlık mesleğinde 60, 50, 45 ve 25. yılını dolduran duayen avukatlara plaket takdim edildi.

Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, açılış konuşmasında, Manisa Barosu'nun Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve evrensel değerler temelinde özgün bir duruş sergilediğini belirtti. Rona, “Tüm ülkenin takdir ettiği, her alanda, her masada güçlü ve öncü baro duruşunu sizlerin desteği ile cesaretle ortaya koydu” dedi.

Adaylardan Av. Sevgi Başak Yeşil Malay, Manisa Barosu’nun kendisi için bir aile gibi olduğunu ifade ederek, hukukun evrensel standartlarından ayrılmamak gerektiğini vurguladı. Malay, “Kişisel hırsları için meslektaşlarını ayrıştıran anlayışa karşı, katılımcı ve dayanışmacı bir ruhla Manisa Barosunu dönüştürmek amacıyla aday oldum” dedi.

Genel kurulun ikinci gününde avukatlar sandık başına gidecek. Seçimlerde 1748 avukat oy kullanma hakkına sahip olacak. Manisa Barosu Başkanı, 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 Türkiye Barolar Birliği delegesi ve 1 denetçi seçilecek. Bu süreç, Manisa Barosu’nun geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Müdür Aktaş’tan okul ziyaretleri Müdür Aktaş’tan okul ziyaretleri

Muhabir: Özkan ÇELİK