Manisa Celal Bayar Üniversitesi, akademik birimlerinde görevlendirilmek üzere "Doçent ve doktor öğretim üyesi" kadrolarına personel alımı gerçekleştirecek.

Başvurular, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili hükümleri ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama ve Yükseltme Yönergesi’ne uygun olarak yapılacak. Adaylar, belirtilen şartlar doğrultusunda başvurularını 15 gün içerisinde yapabilecekler.

12 Fakülteye Öğretim Üyesi Alınacak

ilan.gov.tr'de yayımlanan ilana göre, Eğitim Fakültesine 1 doçent, Tütün Eksperliği Yüksekokuluna 1 doçent, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine doktor öğretim üyesi, İlahiyat Fakültesinde 2 farklı anabilim dalı programına 2 doktor öğretim üyesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde 4 farklı anabilim dalı programına 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi , İnsan ve Toplum Bilimleri fakültesinde 2 farklı anabilim dalı programına 2 doktor öğretim üyesi alınacak.

Doçent kadrosuna başvuracak adaylarda aranan şartlar:

Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı
  • 2547 Sayılı Kanun’un 24. maddesinde belirtilen koşulları sağlamak,
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 65 puan almak veya eşdeğer bir sınavdan bu puanı almış olmak,
  • Doçent kadrosu daimi statüde olacak.

Adaylar, başvuru dilekçesi, özgeçmiş, akademik etkinlik değerlendirme formu, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi gibi gerekli belgeleri, 4 adet USB bellek ve bir takım dosya ile birlikte başvuru yapacaklar.

Doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylarda aranan şartlarda şunlar yer aldı:

  • 2547 Sayılı Kanun’un 23. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 60 puan almak veya eşdeğer bir sınavdan bu puanı almış olmak

Doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylarda aranan şartlar:

Öğretim Üyesi Alımında Genel Şartlar Neler?

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde başvurularını şahsen veya posta yoluyla yapacaklar. Doçent adayları, başvurularını Üniversitenin Personel Daire Başkanlığı’na, Doktor Öğretim Üyesi adayları ise kadronun ilan edildiği birimlere iletecek.

Adaylar yalnızca bir kadro için başvuruda bulunabilecek. Postadaki gecikmelerden dolayı sorumluluk üniversiteye ait olmayacak.

Muhabir: Özkan ÇELİK