Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen büyük çaplı operasyonda, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçu kapsamında bir suç örgütüne yönelik baskın düzenlendi. Manisa merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Soma'da başlatılan operasyonda, Doğan Gezekli isimli şahsın liderliğini yaptığı suç örgütüne üye 22 kişi tespit edildi. Şüphelilerin "Yağma", "Tefecilik", "Silahla Yaralama", "Vergi Usul Kanununa Muhalefet" ve "Tehdit" gibi suçlara karıştıkları belirlendi. 1 Ekim 2024 tarihinde, Manisa merkezli Trabzon, Hatay ve Tekirdağ'da toplam 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Manisa’da tehlikeli dakikalar… Seyir halindeki otomobil alev aldı! Manisa’da tehlikeli dakikalar… Seyir halindeki otomobil alev aldı!

Operasyonlar neticesinde 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sırasında 7 adet tabanca, 2.303 adet fişek, 4 pompalı tüfek, çok sayıda çek ve senet, örgütsel dokümanlar, 2 adet laptop ve 3 adet flash bellek ele geçirildi. Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün suç ve suçlularla mücadelesi kapsamında yürüttüğü operasyon, bölgedeki suç örgütlerine büyük bir darbe indirdi.

Kaynak: Haber Merkezi