Manisa'nın Soma ilçesinde 20 aylık M.A.A. motosiklet çarpması sonucu yaralandı. Sürücü olay yerinden kaçarken, küçük çocuğun babası yaşadıklarını anlattı.

Kaza, Manisa’nın Soma ilçesinde İstasyon Zafer Mahallesi’nde 26 Eylül Perşembe günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre 20 aylık bebek M.A.A., babasıyla parkta oyun oynadıktan sonra eve dönerken bir motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kaza anında bebek savrulurken, motosikleti kullanan ve 15-16 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kız çocuğu, çarpmanın etkisiyle yere düştü. Ancak sürücü hemen toparlanıp olay yerinden kaçtı.

Manisa’da kedi vahşeti devam ediyor… Bir kedi daha patileri kesilmiş halde bulundu! Manisa’da kedi vahşeti devam ediyor… Bir kedi daha patileri kesilmiş halde bulundu!

Kaza esnasında çocuğunun yanında bulunan ve yaşananları anlatan baba Mehmet A., “Evimizin yakınındaki parkta oyun oynadıktan sonra oğlumla eve doğru yürüyorduk. O sırada arkamızdan hızla gelen bir motosiklet bize çarptı. Oğlum bir tarafa, ben bir tarafa savrulduk. Motosikleti kullanan 15-16 yaşlarında bir kız çocuğu da çarpmanın etkisiyle düştü. Ben toparlanıp hemen oğlumun yanına koştum, onu kucağıma aldım. Çok ağlıyordu, onu avutmaya çalışırken motorcu kaçtı gitti. Hemen hastaneye gittik ve oğlumun sağ kaval kemiğinin kırıldığını öğrendik. Çok canı yandı yavrumun. Bir haftadır ağrı içinde, tuvaletini bile yapmakta zorlanıyor. Bu olay beni ve ailemi çok üzdü” dedi.

Kaçan sürücünün vicdansızca davrandığını belirten Mehmet A., “Bir insanın hatası olabilir, ama bu hatadan kaçmak sorumlulukları ortadan kaldırmaz. Özür dilemek ve sorumluluğunu üstlenmek erdemdir. Oğlumun yaşadığı bu acı hepimiz için bir ders olmalı. Küçük yaştaki çocuklarınıza motor vermek, onları tehlikeye atmak demektir. Aileler, çocuklarının güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Unutmayın, kazaların en büyük sorumluluğu bilinçli ebeveynler yetiştirmekten geçiyor” şeklinde konuştu.

"Mobese Takılsın"

Bölgeye mobese kameraları kurulması için Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’a çağrıda bulunan A., sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizim Belediye Başkanımız Sercan Okur’dan da bir ricamız var. Lütfen bu bölgelere mobese kameraları takılsın. Bir olay olduğunda çözüm bulmak daha kolay olur.”

Kaynak: Haber Merkezi