Manisa’nın en önemli gündemi, il genelinde yaşanan su kesintileri. Bazı ilçelerde yaklaşık 2 aydır sistemli bir şekilde sular kesiliyor, vatandaşlar mağdur ediliyor. Halk bu soruna ivedilikle çözüm beklerken, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) gündeminde sadece Manisa Futbol Kulübü var.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.40.13

İhaleler 2 Ton Su 1 TL Nedeniyle İptal Ama Manisa FK’nın Tesislerinin Önünü 40 Metre Arayla Kazmaya Para Var

MASKİ ekipleri, yine Manisa Futbol Kulübü’nün kaldığı, idmanlarını yaptığı, maçlara hazırlandığı Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nin önünde mesai yaptı. Ekipler, kulübün etrafında bulunan yolları 40 metre arayla kazdı. Kentin su ihtiyacına cevap verecek projeler için ‘2 ton su 1 TL olunca bütçede dengesizlik yarattığı’ gerekçesiyle ihale iptaline giden Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ, adeta kulübe psikolojik baskı uygularcasına tesislerin etrafını kazdı.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.32.07

Ferdi Zeyrek’in Özel Talimatıymış

Bölgede çalışma yürütmek için gelen MASKİ yetkilileri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, bölgedeki yağmur suyu kanalizasyon ihtiyacını karşılamak için bizzat proje çizdiğini ve bu proje doğrultusunda çalışmaların yapıldığını söyledi. Ekipler, çalışmaların 2 ile 4 hafta arasında süreceğini de dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.32.05 (1)

Yeniden Refah Partisi’nden ziyaretler Yeniden Refah Partisi’nden ziyaretler

Bölgede Böyle Bir Çalışmaya İhtiyaç Yok… Varsa Da Neden Aylardır Yapılmadı?

Tesisin bulunduğu bölgede altyapı çalışmalarının yakın zamanda yapılması nedeniyle, asfalt da oldukça yeni. Ancak ekiplerin kazısının tam da sezon başladığı dönemde olması da ayrı bir soru işareti olarak öne çıktı. Büyükşehir’in CHP yönetimine geçtiği 1 Nisan’dan liglerin başladığı tarihe kadar geçen uzun sürede çalışmaları yapmayıp, kulübün sezonu açtığı zaman yapması, psikolojik baskının ne denli olduğunu da gözler önüne serdi.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.40.14

Manisa FK’yı Bırak, Akmayan Musluklara Bak

Çalışmaları gören vatandaşlar da kentte yaşanan su kesintileriyle ilgilenmek yerine bu tür işlerle uğraşan Büyükşehir ve MASKİ yetkililerine tepki gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi