Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ile birlikte yaptığı toplantıda, kentin asayiş ve güvenlik olayları hakkında bilgilendirme yaptı. 1 Temmuz ile 19 Ağustos 2024 tarihleri arasını kapsayan, yaklaşık 50 günlük verilere göre Manisa’da 861 yaralamalı kazada 1326 kişi yaralanırken, 12 ölümlü kazada ise 16 kişi hayatını kaybetti. Bilgilendirme toplantısında, geniş kapsamlı veriler de paylaşıldı.

Manisa Valisi Enver Ünlü, il genelinde asayişi sağlama ve suçla mücadele konusunda Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarıyla birlikte 1 Temmuz-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik konularına ilişkin bilgi verdi.

A A 20240822 35459796 35459795 M A N I S A D A 3 A R A C I N K A R I S T I G I K A Z A D A 1 K I S I O L D U 2 K I S I Y A R A L A N D I

Manisa’nın 50 Günlük Karnesi

Vali Ünlü, Manisa’da Jandarma ve Emniyet Teşkilatı tarafından uygulama, operasyon ve faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. Vali Ünlü’nün aktardığı bilgilere göre Manisa’da bahsedilen sürede 689 bin 220 kişi sorgulandı, 7 bin 146 kişi yakalandı, bin 685 şahıs gözaltına alındı, 896 şahıs tutuklandı.

Vali Ünlü açıklamasına şöyle devam etti: “Güvenlik birimlerimizce yapılan çalışmalarda yakalaması bulunan ve aranan 896 şahıs da yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. İlimizde 861 yaralamalı kaza meydana gelmiş, bu kazalarda bin 327 kişi yaralanmıştır. Ayrıca meydana gelen 12 ölümlü kazada ne yazık ki 16 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kazalarda yaralanan ve ölen vatandaşlarımızın sayısı geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 33 artış göstermiştir. 331 bin 152 araç sorgusu yapılmış, 3 bin 921 araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca okul ve işçi servislerinde 8 bin 144 araç denetlenmiş, kurallara uymadığı tespit edilen 494 araca işlem yapılmıştır.”

“Zehir Tacirlerinin Ve Eli Kanlı Terör Örgütlerinin Enselerindeyiz”

Vali Ünlü Manisa’da zehir tacirlerine göz açtırmadıklarını ve gençlerin zehirlenmesine asla müsaade etmediklerini, eli kanlı terör örgütleri ve zehir tacirlerinin her daim enselerinde olduklarını ifade ederek yapılan çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştı.

Vali Ünlü şöyle devam etti: “Zehir tacirleriyle mücadelede 1 Temmuz- 19 Ağustos tarihleri arasında ilimizde 77 narkotik operasyonu yapılmış, yapılan çalışmalarda yaklaşık 2 milyon 629 bin adet dolu ve boş makaron, 1 kilo 360 gram metamfetamin, 33 kilo 200 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. İlimizde FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik yapılan 23 operasyonda 24 şahıs yakalanmış, 7 şahıs tutuklanmıştır. Yapılan terör operasyonlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk artış meydana gelmiştir.”

Kaçak Silah Ve Alkol Operasyonları Da Durmadı

Vali Ünlü, 7 gün 24 saat boyunca şehrimizin her köşesinde görev yapan güvenlik birimlerimizin asayiş operasyonlarında ise 151 adet ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve kuru sıkı silah, bin 797 adet farklı şekillerde fişek ele geçirildiğini söyledi.

Kaçakçılık operasyonları kapsamında ise ilimizde 1 ton 368 kilo tütün, 948 paket sigara, 45 şişe alkol, 718 litre alkol, 3 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği bilgisini de veren Vali Ünlü tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda 64 adet tarihi eser ve 93 adet sikke yakalandığını ifade etti.

Manisa’da huzuru ve asayişi tehdit eden tüm odaklarla mesai mefhumu gözetmeksizin, yılmayan bir azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Ünlü,  ‘Manisa’mızın huzuru, bölgemizin huzuru ve Türkiye’nin huzuru için emek sarf eden bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

Eski manken Deniz Akkaya'ya hapis cezası! Eski manken Deniz Akkaya'ya hapis cezası!

D S C 9335 800X533

“Çalışmaların Hedefi İlimiz Genelinde Huzur Ve Güven Ortamını Korumak, Sizlerin Can Ve Mal Güvenliğini Sağlamak”

İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ın da katıldığı toplantıda Vali Ünlü; “İlimiz genelinde huzur ve güven ortamını korumak, Manisalıların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir. Manisa’nın huzuru için; asayiş, terör, organize suçlar, kaçakçılık ve narkotik olaylarına karşı önleyici ve caydırıcı tedbirleri almak, suç işleme amacındakileri engellemek, aranan şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi, trafik uygulamaları konularında çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaların temel hedefi, ilimiz genelinde huzur ve güven ortamını korumak, sizlerin can ve mal güvenliğini sağlamaktır.” dedi.

 Huzuru bozmak isteyen tüm karanlık odaklarla mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Vali Ünlü, Emniyet ve Jandarma Teşkilatı ile birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada özveriyle 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: Özkan ÇELİK