Selendi ilçesine bağlı Terziler Mahallesine 3 kilometre uzaklıkta olan kendine has özelliklere sahip olan ve çok sarp yerde bulunan Yelimere Kanyonlarına hem yerli halk hem de yakın illerden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber gezmeyi seven vatandaşlar aileleriyle beraber hem sakin hem de huzur bulabilecekleri yer arayışı içinde oluyorlar. Selendi’de bulunan bu harika kanyonlar gelen vatandaşların oldukça ilgisini çekiyor.

Mimar Sinan’ın son eseri olan tarihi Cami’nin halıları Manisa’da dokundu Mimar Sinan’ın son eseri olan tarihi Cami’nin halıları Manisa’da dokundu

Çok sarp ve derin bir kanyonları içinde barındıran yöre halkı tarafından Yelimere Kanyonları olarak adlandırılan bölgenin ilgi çekici doğal yapısı ile alternatif turizm için Selendi’de görülmeye değer yerlerden birisi olmaya aday gösteriliyor.

Yelimera kanyonu Manisa il merkezine 195 kilometre, Selendi ilçe merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunan 420 dönüm büyüklüğündeki tabiat anıtı yaklaşık olarak 100 metre derinliğe ve 2 kilometre uzunluğa sahiptir.

İçerisinde geven, çoban yastığı, sığır kuyruğu, çınar, ceviz, ağaç fındığı, gizliot, sumak ve menengiç gibi bitki ve ağaç türlerinin yanında tilki, çakal, kirpi, yabani tavşan, gelincik ve yaban domuzu türlerini barındırıyor.

Gezmeyi seven doğaseverler, hem keyifli vakit geçirmek için hem de doğada harika bir keşif için Yelimera Kanyonu’nu tercih ediyorlar.

Kaynak: Haber merkezi