Manisa’da 2000’li yıllarda Manisa Tugay Komutanı olarak görev yapan emekli orgeneral Kazım Usta hayatını kaybetti. 76 yaşında hayatını kaybeden Usta’nın, Kahramanmaraş’ta toprağa verildiği öğrenildi.

Manisalılar Protokol Kriziyle Hatırlıyor…

Emekli Orgeneral Kazım Usta, Manisa’da görev yaparken tuğgeneral rütbesindeydi.

Kazım Usta, Manisa’da o dönem ANAP İl Başkanı Ahmet Özövgü ile yaşadığı protokol krizi ile kentin hafızasına kazındı.

O yıllarda Manisa Valisi olan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Muzaffer Ecemiş’in Ankara’ya uğurlanması için düzenlenen törende gerginlik yaşanmıştı.

Protokol gereği, Belediye Başkanı Adil Aygül’ün yanında bulunan Tugay Komutanı Tuğgeneral Usta, aralarına girmeye çalışan ANAP İl Başkanı Ahmet Özövgü’ye tepki göstererek, protokolde yerini almasını istedi.

 Tuğgeneral Usta’nın sert bir şekilde Özövgü’ye, “Protokolün bir esası vardır. Lütfen yerinize geçiniz. Öne çıkmayınız, böyle saçma şey olamaz. Her şeyin usulü vardır. Partili partilidir, geç yerine otur, resmi program var” dediği duyuldu. “Sayın Paşam, burası askeriye değil ki” diyen ANAP İl Başkanı Ahmet Özövgü’ye Tugay Komutanı Tuğgeneral Kazım Usta, “Askeriye olması şart mı? Protokolün esası vardır. Yerinize gidin. Resmi program var” diye yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Manisa’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Manisa’da

Tugay Komutanı Tuğgeneral Usta, askeri alan olmasının şart olmadığını, protokolün bir esası olduğunu belirterek, “Asabımı bozmayın, haddinizi bilin” diyerek, Özövgü’yü bulunduğu yerden uzaklaştırdı.

Kaynak: Haber Merkezi