Manisa'da yaz sıcakları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, önümüzdeki 5 gün boyunca şehirde sıcaklıkların yüksek seviyelerde kalması bekleniyor.

6 Ağustos Salı günü en düşük 23°C, en yüksek 38°C sıcaklıkla açık bir hava beklenirken, nem oranı gün içinde yüzde 20 ile 73 arasında değişecek. Rüzgar ise kuzey yönünden saatte 13 km hızla esecek.

Hafta boyunca sıcaklıkların benzer seviyelerde devam etmesi öngörülüyor. 7 Ağustos Çarşamba günü en yüksek sıcaklık yine 38°C olacak, ancak nem oranı bir miktar düşerek yüzde 21 ile 46 arasında değişecek. Rüzgar hızının ise 19 km/sa'ye çıkması bekleniyor.

8 Ağustos Perşembe günü de sıcaklıklar 23°C ile 38°C arasında olacak ve hava parçalı bulutlu olacak. Nem oranı yüzde 20-51 seviyelerinde seyredecek ve rüzgar kuzeydoğudan saatte 16 km hızla esecek.

Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardından: Cep Telefonları Patlatılabilir Mi? Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardından: Cep Telefonları Patlatılabilir Mi?

9 Ağustos Cuma günü sıcaklık 22°C ile 39°C arasında değişecek. Bu gün, haftanın en sıcak günü olacak. Nem oranı yüzde 24-77 arasında dalgalanırken, rüzgar hızı 16 km/sa olacak.

10 Ağustos Cumartesi günü ise en düşük sıcaklık 23°C, en yüksek sıcaklık 38°C olacak. Nem oranı yüzde 26-82 seviyelerinde, rüzgar kuzeydoğudan saatte 15 km hızla esecek.

Sıcak hava dalgasının etkisini sürdürmesi beklenirken, yetkililer vatandaşlara özellikle güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını, bol sıvı tüketmelerini ve güneş koruyucu kullanmalarını tavsiye ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi