Türkiye, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşanan bu olayı konuşuyor…

Manisa’da imama tabureli saldırı! Manisa’da imama tabureli saldırı!

Akşam namazı sırasında imam N.Y., namazı kıldırırken M.K. (35) isimli şahıs tarafından saldırıya uğradı. M.K., plastik bir tabureyle imamın kafasına vurmaya başladı.

Cami Cemaati Vantilatör İle Uzaklaştırdı

İmam kendini korumaya çalışırken, olaya müdahale eden cami cemaati de tabure ve vantilatör kullanarak saldırganı uzaklaştırdı. M.K., cemaatin üzerine geldiğini görünce camiden kaçtı.

Akıl Sağlığı Yerinde Değil

Olayın ardından ihbar üzerine polis ekipleri camiye geldi. Güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek M.K.'ya ulaşıldı ve şahıs gözaltına alındı. Akıl sağlığının yerinde olmadığı öğrenilen M.K. emniyetteki sorgusunun ardından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Manisa Akhisar’da ruhsatsız silah operasyonu! Manisa Akhisar’da ruhsatsız silah operasyonu!

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerası kayıtları üzerinden M.K.'ya ulaşarak gözaltına aldı. M.K., emniyetteki sorgusunun ardından Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Olay anına tanık olan Mehmet Cesur, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığını ifade ederek, "Namaz kılarken önce öksürdü, sonra küfür etmeye başladı. İkinci rekatta hocaya yavaşça vurdu, üçüncü rekatta sertleşince hoca namazı bozdu. Biz de müdahale ettik ama saldırgan kaçtı" dedi.

Kaynak: İHA