Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Bedesten Çok Amaçlı Nikah Salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe ve din görevlileri katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu,  Mevlidi Nebi Haftası’nın bu yıl temasının ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlendiğini kaydetti. Kabukçu, bu tema çerçevesinde programların gerçekleştirildiğini ifade etti.  Kabukçu, “Hiç şüphe şok ki Peygamber Efendimizin inşa ettiği insan modeli özellikle cariye dönemi ile Asrı Saadet dönemiyle düşünüldüğünde çok daha net görüyoruz. Ama içinde bulunduğumuz bu zaman diliminde hepimizin yüreğini kavuran 1 yıla yakın Gazze üzerindeki acı olaylar, yine son 15 gündür devam eden bir yavrumunuz yaşadığı acı olay üzerinden hepimizin yüreğinde oluşan acı. Bunlar ne yazık ki en acı tablolardır” dedi.

Joubert sendromlu Serhat’tan alkışlanacak hareket: Ahmet Cahit bebek için yardım topluyor Joubert sendromlu Serhat’tan alkışlanacak hareket: Ahmet Cahit bebek için yardım topluyor

Kabukçu, camilerin çok önemli müesseseler olduğunu, cemaatinin her kesimden yer aldığını kaydetti. Kabukçu, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi salat ve şeriflerle anıyorum. Din görevlilerimize hayırlı hizmetler diliyorum” dedi.

“Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konusunu ele alan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, “Peygamber Efendimizi hem anmaya hem de anlatmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Muhabir: Özkan ÇELİK