Manisa'nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 01.36'da kaydedildi ve yerin yaklaşık 10,24 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Çevre İllerde de Hissedildi

Deprem, Manisa kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra İzmir başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremin hasar ve can kaybına neden olup olmadığının belirlenmesi için saha çalışmaları başlatıldı. Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde sarsıntı sırasında balkondan atlayan bir kişi hafif yaralandı. Depremin ardından büyüklüğü 1,8 ile 3,1 arasında değişen 4 artçı sarsıntı oldu.

A W233233 02

Süreyya Tabiat Parkı'nda sona gelindi! Açılacak... Süreyya Tabiat Parkı'nda sona gelindi! Açılacak...

Manisa Valisi Enver Ünlü'den Açıklama

Manisa Valisi Enver Ünlü, merkez üssü Soma olan 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili herhangi bir olumsuz durumun bildirilmediğini açıkladı. Vali Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Merkez üssü Soma Büyükışıklar Mahallemiz olan saat 01.36'da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun."

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK