Yuntdağı bölgesinde bulunan köylülerin tarlalarında ürettikleri ürünler, kendileri için tahsis edilen tezgahlar üzerinde hafta sonu sergilenmeye başladı.

ORGANİK ÜRÜNLER BU PAZARDA

Vatandaşlar Yuntdağının çeşitli köylerinde üretilen organik ve aynı zamanda ucuz ürünleri satın alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Şehir merkezinde 30-40 liraya satılan domatesi 10 liraya, organik siyah yöresel üzümü ise 60-70 lira yerine 40 liraya, bölgede üretilen bal veya benzeri tereyağları da şehirdeki mandıralardan 50 lira aşağısına satın almanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar boş olan araçlarının bagajlarını tıka basa doldurarak evlerine dönüş yaptılar.

VATANDAŞLAR ÜRETİCİ PAZARINDAN MEMNUN

Yunusemre Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen Üretici pazarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren üretici köylü kadınlar bu oluşumdan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Kula Belediyesi, çalışmalara devam ediyor Kula Belediyesi, çalışmalara devam ediyor

Memnuniyetini dile getiren bir satıcı şu sözleri söyledi;

“Biz ürünlerimizi Manisa şehir merkezine götürürken şimdi Manisalıların bizlere gelmesi bizi ekonomik olarak çok mutlu kılıyor. Öncelikle ürünlerimizi yerinde taze satıyor olmanın ayrıca sevinci taşıyoruz. Yuntdağı bölgesindeki üreticilerde bu pazara olan ilginin azalmak yerine çoğalması için ne yapılması gerekiyorsa o yöntemi sürdürmeyi devam ettireceğiz” ifadelerinde bulundular.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL