Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı’nda üreticilerin yetiştirdiği, yaptığı ürünleri satışa sunabileceği Yöresel Ürünler Pazarı’nı hizmete açtı. Ortaköy Mesire Alanında kurulan 110 üreticinin katıldığı pazarda Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı’nda gıdadan el emeği ürünlere kadar her türlü ürün yer aldı.

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı: "Yuntdağı'na Özel Önem Veriyoruz"

Yuntdağı’nın kültürüne uygun dokusuyla gelişimine destek olacaklarını söyleyen  Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ise bölgeyi geliştirmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Başkan Balaban açılışta yaptığı konuşmada, “Yuntdağı’na özel bir önem veriyoruz. Bizden önce bu hizmetleri yapan belediye başkanına teşekkür ederim. Bu anlamda bizim hiçbir kaprisimiz, egomuz yok. Kim hizmet yaptıysa teşekkür ederiz, yanlışları da eleştiririz. Bu yapılan hizmetlerin üzerine koyarak burayı cennet bölge yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Nobel Ödülü alan 3. Türk Daron Acemoğlu oldu Nobel Ödülü alan 3. Türk Daron Acemoğlu oldu

Konuşmaların ardından pazarın açılışını davetliler ve üreticilerle birlikte yapan Başkan Balaban, daha sonra tezgahları gezerek üreticilere iyi kazançlar diledi, alışveriş yaptı. Açılışta Yunusemre Kent Konseyi de konser vererek parçalar seslendirdi. Çocuklar içinse sihirbazlık ve kukla gösterisi yapıldı. Açılışta vatandaşlara keşkek ikram edildi.

Üretici ve alışveriş yapan vatandaşlardan aldığı geri dönüşlerin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Balaban buradan açılış yapan vatandaşlara teşekkür ederek, herkesi hafta sonları burada tezgah açacak üreticilere destek vermeye çağırdı.

Kaynak: İHA