Manisa genelinde de binlerce göçmen, belirlenen sandıklarda Bulgaristan'ın geleceği için oy kullanacak.

2021 yılından bu yana siyasi istikrarı sağlayamayan Bulgaristan, yarın yedinci kez sandığa gidiyor. Ülke dışında yaşayan 300 bin Rumeli Balkan göçmeni de, Bulgaristan’da Türk milletvekillerinin sayısını artırmak için Türkiye genelinde kurulan sandıklara yöneliyor. Bulgaristan'ın 247 üyeden oluşacak yeni parlamentosunda, Türk kökenli milletvekili sayısının mevcut 47’den 55’e yükselmesi hedefleniyor.

Manisa’da ise Yunusemre ilçesi Güzelyurt bölgesindeki Polinas Endüstri Meslek Lisesi, Akmescit Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulu ve Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı Mahallesi gibi yoğun göçmen nüfusu olan bölgelerde oy kullanılacak. Haziran ayında yapılan son seçimlerde katılım %26 olarak gerçekleşmiş, Türkiye'den 40 bin göçmen sandığa giderek 47 milletvekili çıkarılmasını sağlamıştı.

“Ortak Hareket Etme Zamanı”

Manisa Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu, seçimlerin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için son altı seçimdir büyük çaba gösterdiklerini belirtti. “Geçen seçimlerde kilit konuma geldik ancak Bulgaristan’da hükümet kurulamadan seçim tekrar edildi. Bulgaristan ve Türkiye’de yaşayan bizlerin geleceği için iktidarıyla muhalefetiyle birlikte hareket etme zamanı. Tek yumruk olup sandığa gitmemiz gerekç" ifadelerini kullandı.

TEMAD Genel Başkan Adayı Tengilimoğlu’ndan güçlü değişim sözü! TEMAD Genel Başkan Adayı Tengilimoğlu’ndan güçlü değişim sözü!

"47 Milletvekilini 55’e Çıkarmalıyız"

Hafızismailoğlu, bu seçimde de güçlü bir katılım sağlamaları gerektiğini belirterek, "Elde edeceğimiz başarı Bulgaristan’ın ve bizlerin geleceği için önemli. Eğer 47 olan milletvekili sayımızı 55’e çıkarabilirsek, Bulgaristan’daki Türk temsil gücümüz daha da artacak. Ancak hükümet kurma yeterliliği sağlanamazsa, 8. seçim 2025 baharında gündeme gelebilir. Bu seçimden de güçlenerek çıkmalıyız." dedi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL