Manisa’da ‘peygamberimiz ve şahsiyet inşası’ programı Manisa’da ‘peygamberimiz ve şahsiyet inşası’ programı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu başladı.

Bu yıl Türkiye’den 83 bin 430, Manisa’dan da 1329 vatandaşın hac ibadetini yerine getireceği bildirilirken il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen programlarla hacı adayları kutsal topraklara uğurlanıyor.

Manisa İl Müftülüğü İzmir 5. Kafilede Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, Manisa İl Müftülüğünce Laleli Mesir camiinde düzenlenen programın ardından dualarla ilk durakları Medine’ye yolcu edildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan kasidelerle başlayan programda hacı adayları ve yakınları duygulu anlar yaşadı. İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nurlu’nun yaptığı duanın ardından aileleri ile vedalaşan hacı adayları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden kalkan uçakla Medine’ye hareket etti.

Hacı adayları Medine’de 3-4 gün kaldıktan sonra umre ve hac ibadetlerini gerçekleştirmek üzere ihrama girerek Mekke’ye geçecek. Manisa’dan en son hacı kafilesi 7 Haziran’da kutsal topraklara ulaşmış olacak.

Muhabir: Özkan ÇELİK