Ahmet ÜNSAL

Manisa 155 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, kadına yönelik şiddetin artması üzerine dikkat çekici bir kampanya başlattı. Kooperatif, halk otobüslerinin arkasına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin çocukları o milletin geleceğidir” sözü ile “Kadına ve çocuğa dokunma, kadına yönelik şiddete hayır” afişleri astı.

Manisa 155 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel “Çocuk ve kadına yönelik şiddetin arttığı bu günlerde sesimizin daha çok çıkması için kadına şiddete hayır diyoruz” diyerek, kampanyanın önemine vurgu yaptı. Açıkel, kadına şiddet ve çocuk istismarı konularının son zamanlarda ülke gündeminin önemli bir parçası haline geldiğini belirtti.

Başkan Açıkel, “Hangi haber kanalı açsak ya da sosyal medyada nereye baksak bu haberlerle karşılaşmadığımız gün yok neredeyse. Bu yüzden 155 Nolu Özel Halk Otobüsleri olarak vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Hepimizin hayatında bir kadın mutlaka var; annemiz, eşimiz, kız kardeşimiz ve kız çocuklarımız gibi. O yüzden bu konu bizim için çok hassasiyet içermektedir” şeklinde konuştu.

Yönetim kuruluyla aldıkları karar doğrultusunda, 12 halk otobüsünün giydirildiğini aktaran Açıkel, toplumu bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Manisa’nın ilçesinde TOKİ inşaatında ilk bloğun temeli atıldı Manisa’nın ilçesinde TOKİ inşaatında ilk bloğun temeli atıldı

Muhabir: Ahmet ÜNSAL