Manisa’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Büyükşehir yönetimini CHP’nin devralmasıyla birlikte yaşanan en belirgin sorun su kesintileri oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek seçimi kazanmasındaki önemli etkenlerden olan ‘İlk 2 ton su 1 TL olacak’ vaadini gerçekleştirdi ancak Manisalıların musluklarından su akmıyor. Ferdi Zeyrek bu durumu Büyükşehir ve MASKİ’nin eski yönetimine bağlayarak altyapının yetersiz olduğunu, bunun yanında su kaynaklarının az olması nedeniyle gece yarısında su kesintileri yaptığını söyleyerek açıklasa da Manisa halkı bu açıklamalardan tatmin olmuş değil.

‘Yunusemre Belediyesi’ne bağış’ dolandırıcılığı ‘Yunusemre Belediyesi’ne bağış’ dolandırıcılığı

MASKİ Genel Müdürü Değişti Mi?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, göreve seçilmesinin ardından MASKİ’de çeşitli atamalar yaptı. Ferdi Zeyrek, 12 Ağustos günü MASKİ Su Arıza Birimi’nde, eski altyapı borularını da önüne koyarak basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda, MASKİ Genel Müdürü olarak Talat Postacı’yı tanıttı. Ancak Postacı’nın henüz göreve başlayamadığı ve önceki genel müdürün istifasının beklendiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Ferdi Zeyrek’in ‘MASKİ Genel Müdürü’ Olarak Tanıttığı Talat Postacı Kim?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in göreve başlamasının ardından MASKİ Genel Müdürü olarak tanıttığı Talat Postacı’nın önceki görevi de bir hayli dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ısrarla vurguladığı ‘Görevde liyakat’ konusunda rağmen Ferdi Başkan’ın atadığı MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı’nın, daha önceki görevinde ‘Milli Prodüktivite Merkezi Verimlilik Uzmanı’ olduğu ortaya çıktı.

Atama Kararının Ardında Kıyak Emeklilik Mi Var?

Öte yandan atamayla ilgili çeşitli iddialar da gündeme geldi. Daha önceki kariyerinde Milli Prodüktivite Merkezi Verimlilik Uzmanı olarak görev yapan Talat Postacı’nın, ‘Kıyak emeklilik’ için MASKİ Genel Müdürlüğü’ne atandığı konuşuluyor. Halihazırda 64 yaşında olan Postacı’nın, 1 yıl sonra yaş haddinden emekli olacağı, ancak genel müdürlük kadrosundan emekli olması amacıyla MASKİ Genel Müdürü olarak atandığı iddiaları Manisa kamuoyunda sıkça yer buluyor.

Manisalılar Susuzluktan Kırılırken, Kimler Mevki Sahibi Oluyor?

Kamuoyundaki iddialar bununla da sınırlı değil. Manisa’da son dönemde yaşanan su kesintileri herkesin malumu. Öyle ki Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek bile resmen bu konuda açıklama yaparak ‘Gece 1 ile 4 arasında suları kesiyoruz. Kullanımın en az olduğu bu saatlerde suları keserek depoları doldurmaya çalışıyoruz’ şeklinde ifadeler kullandı.

Sadece gece vakti değil, günün büyük bölümünde su kesintisine maruz kalan Manisalılar, bu kesintileri iş bilmeyen yöneticilerin görev almasına bağladı.

MASKİ'de 3 Kez Daire Başkanı Değiştirdiği İddiası

Talat Postacı ile ilgili bir diğer iddia da daire başkanlarıyla yaşadığı sorun... Edinilen bilgilere göre Postacı, göreve başlamasının ardından 3 kez içme suyu daire başkanını değiştirdi. Postacı’nın konuya hakim olmamasından kaynaklı verdiği yanlış talimatları nedeniyle, son atanan içme suyu daire başkanının da istifasını sunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

MASKİ'de 2 Daire Başkanlığı Henüz Atama Bekliyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde, edinilen bilgilere göre henüz su ve kanal ile ilgili daire başkanlıklarına da atama yapılmadı. Atamaların ne zaman yapılacağıyla ilgili herhangi bir bilgi de bulunmuyor.

Talat Postacı Bir Zamanlar CHP’ye Muhalifmiş

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı’nın, bir zamanlar CHP’nin en koyu muhaliflerinden biri olduğu da ortaya çıktı. Postacı’nın sosyal paylaşım sitelerinde CHP’yi eleştiren birçok paylaşım yaptığı, ancak Manisa’daki göreve gelmesiyle birlikte bu hesabını kapattığı da ortaya çıktı.

Postacı’nın o paylaşımlarından bazıları şu şekilde:

“İzmir çarpık kentleşmenin merkezi olmuş durumdadır. Ey CHP’nin yerel yönetim politikalarını belirleyenler, İzmir için ne yapıyorsunuz?”

“Seçmen oyunu tıpış tıpış CHP’ye verecek yaklaşımına benzer ifadeler kullanmak halka sevimsiz gelmektedir”

“CHP’nin bize oy vermek zorundasınız, vermezseniz her şeye hazırlıklı olun. Sermaye kaçıyor, dolar artacak gibi felaket durumları çizmemesi lazım”

“Lütfen CHP’nin bilen varsa yerel yönetim politikalarını paylaşabilir mi? Yoksa CHP yerel yönetim birimleri uyuyor mu?” 

Kaynak: Haber Merkezi