Birçok ilden daha büyük olan ilçeleri bulunan Manisa'da Akhisar ilçesi "İl olmaya aday ilçeler'' listesinde yer alıyor. Peki Akhisar ilçesi il olabilir mi?

Manisa’nın en büyük ilçesi konumunda

Akhisar Manisa'nın il merkezi dışında nüfusu en yüksek ilçesidir. Aynı zamanda Türkiye'nin ise yüz otuz sekizinci nüfusu en yüksek ilçe olarak bulunuyor. Akhisar ilçesi il olmaya aday ilçelerden biri olarak öne çıkıyor.

İlçede yaşayan vatandaşların en büyük geçim kaynağı tarım. Tarım dışında sanayi ve ticaret ilçenin diğer ekonomik faaliyetlerindendir.

Akhisar neden il olmaya daha yakın?

Akhisar, zeytin ve zeytinyağı üretimi ile Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biridir. İlçe Manisa’nın merkez ilçelerinden sonra en büyük ilçe konumundadır. İlçenin coğrafi konumu, iklim özellikleri bölgenin tarım ve ticaret açısından önemini arttırmaktadır.

Büyük bir ilçe olan Akhisar, içinde birçok kültürden insanı barındırıyor. İlçede spor faaliyetleri ve kültürel etkinlikler yaygın durumda.

Altyapı ve ulaşım ağları Akhisar’ın il olmasını destekleyen en önemli faktörlerden biridir.

Konum olarak Manisa’ya 45 dakika İzmir’e ise 1 saat 20 dakika uzaklıktadır. Bu bakımdan ticaret faaliyetleri gelişmiş durumdadır.

Deprem Uzmanı Ersoy’dan Marmara ve Ege uyarısı! Deprem Uzmanı Ersoy’dan Marmara ve Ege uyarısı!

Kaynak: Haber merkezi