Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Selendi’de bulunan ve Göbeklitepe olarak nitelendirilen Ters Tepe Höyüğü’nün gün yüzüne çıkarılarak ilçedeki tarihi turizmi canlandırmak için Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Daban ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü yetkilileri arasında gerçekleşen görüşme başarıyla sonuçlandı.

Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti

Başkan Daban, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümü yetkililerinin höyükte yüzey araştırmaları yapmak için saha çalışmalarına başladığını duyurdu.

“AMACIMIZ SELENDİ’Yİ DAHA GENİŞ BİR KİTLEYE TANITMAK”

Yürütülen çalışmaların ilçenin tarihi turizmine önemli bir katkı sunacağını belirten Başkan Daban, "Ters Tepe Höyüğü, Selendi'nin tarihini aydınlatacak ve turizm potansiyelini artıracak kıymetli bir alan. Bu projeyle amacımız, ilçemizi daha geniş bir kitleye tanıtmaktır" şeklinde konuştu.

TARİHSEL DOKUSUNU GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAK

Başkan Murat Daban'ın öncülüğünde ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün desteğiyle başlatılan bu proje, Selendi'nin tarihsel dokusunu gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

Kaynak: Manisa Kulis Haber