Harita güncellendi… Bu kez deprem değil… Manisa da ‘Tehlikeli’ iller arasında! Harita güncellendi… Bu kez deprem değil… Manisa da ‘Tehlikeli’ iller arasında!

Manisa’da şifalı kaplıcaya gelmek isteyenler Sarıkız Kaplıcasına mutlaka uğramalı. Her derde deva olan bu kaplıca Manisa ve çevre illerden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Manisa, aynı zamanda ünlü kaplıcalara sahip bir il olma özelliğini taşıyor. Bunlardan biri de Sarıkız kaplıcalarıdır.

Her Derde Deva

Sarıkız Kaplıcaları sodalı soğuk maden suları kapsamında olup, bedensel yorgunlukları giderir, mide ve bağırsaklardaki rahatsızlıkları tedavi eder.

Saraycık Maden Suyu ile Sarıkız Maden Suyu da, aynı özellikleri gösteren maden sularıdır. Özellikle Sarıkız Maden Suyu, dolumu yapılıp yurt çapında pazarlanan şifalı bir sudur. İçimi hoş ve güzeldir. Bağırsak hastalıklarını giderir, mideyi rahatlatır.

Sarıkız kaplıcaları ilçe merkezinin güneydoğusunda, Sarıkız madensuyu yakınında bulunan Sarıkız Kaplıcası suyunun sıcaklığı 26 ºC, debisi ise 4 lt/sn’dir. Romatizma, cilt ve sinir hastalıkları ile zihin ve beden yorgunluklarında kullanılmaktadır.

Şifa bulmak isteyen, güzel vakit geçirmek isteyen aileler, Sarıkız Kaplıcasına geliyor. Yüzyıllardır şifa dağıtmaya devam eden kaplıcalara Manisa’da da ilgi yoğun. Hem maden suyu hem de kaplıcalarıyla ünlü Sarıkız Kaplıcaları ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Kaynak: Haber merkezi