Manisa ile Bursa’nın ortak özelliği Manisa’nın Akhisar ilçesinde buluşuyor. Akhisar Manisa’da bir ilçe ismiyken İnegöl’de mahalle ismi olarak karşımıza çıkıyor.

Manisa’nın en büyük ve gelişmiş ilçelerinden biri olan Akhisar ilçesi, İnegöl’de de karşımıza mahalle olarak çıkıyor. Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı olan Akhisar mahallesinin hikayesini sizler için derledik…

İNEGÖL'E BAĞLI AKHİSAR MAHALLESİ 

Akhisar Köyü, tarihî İpekyolu’nun, Bursa bağlantısını teşkil eden Uluyol üzerinde kurulmuş önemli bir ticaret merkezidir. “Ak” sıfatı ile nitelendirilmesinin gerçek sebebi de budur. Akhisar Köyü, İnegöl’ün kuzeybatısında, mücavir alan içinde bulunmaktadır.

Şehir merkezine uzaklığı 5 kilometredir. Karadere, Kavaklı Dere ve de Kalburt Deresi’nin birleşme noktasına yakın bir yerde kurulmuştur.

Devletçe köyden alınması öngörülen yıllık vergi geliri 6952 akça olarak tahrir defterlerinde tescil olunmuştur. Söz konusu vergi geliri de Yıldırım Beyazıt’in torunu ve Şehzâde Süleyman’ın oğlu Orhan Çelebi’ye -vakıf statü- sünde- tahsis edilmiştir.

Akhisar Köyü verimli ve sulak bir arazi üzerine kurulmuştur. Arazisinin büyük bir kısmı, taban arazidir. Bu nedenle burada her çeşit tahıl ürünü, meyve ve sebze çeşidi yetiştirilmektedir.

İzmir Körfezi balık ölümleriyle mücadele ediyor! Eylem planı yarın açıklanacak İzmir Körfezi balık ölümleriyle mücadele ediyor! Eylem planı yarın açıklanacak

Kaynak: Haber merkezi