Elektrikli scooter ile şehir içi ulaşım imkanı sunarak inovasyon yaratan Martı firması, bir süre önce yeni bir projeye imza attı. Martı TAG uygulaması kullanıcılarına kendi aracıyla ek gelir elde etme imkanı sunuyor. Bu nedenle birçok kişi Martı TAG nedir ve nasıl para kazanılır sorularına yanıt arıyor. Peki, Martı TAG sürücüsü nasıl olunur? Süreci detaylı bir şekide aktardık...

Martı TAG Sürücüsü Nasıl Olunur?

Son günlerde oldukça popüler hale gelen Martı TAG uygulaması kendi araçlarıyla her gün seyahat eden vatandaşlar için ek gelir elde etme imkanı sunmaktadır. Dolayısıyla vatandaş, Martı TAG sürücüsü nasıl olunur sorusunu sıkça araştırmaktadır.

Martı TAG sürücüsü olma süreci ise aşağıda yer almaktadır:

  • Martı TAG sürücüsü olmak içim öncelikle Martı uygulamasını telefona indirmek gerekmektedir.
  • Ardından ise uygulamada yer alan Sürücü Ol butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurulmalıdır.
  • Başvuru formunun doldurulmasının ardından ise Martı firması, TAG sürücü adayı ile iletişime geçmektedir.

Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından gerekli belgeler tamamlanmalıdır. Bahsi geçen belgeler ise aşağıda yer almaktadır:

  • B sınıfı ehliyet fotokopisi
  • Sabıka kaydı
  • T.C. kimlik kartı fotokopisi

Marti Tag Surucusu Nasil Olunur 1

Martı TAG Sürücü Olma Şartları Nelerdir?

Martı TAG sürücüsü nasıl olunur sorusu kapsamında, Martı TAG sürücüsü olma şartları da karşımıza çıkmaktadır.

Martı TAG sürücüsü olma şartları aşağıda yer almaktadır:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • En az B sınıfı ehliyete sahip olmak
  • Sahip olunan araç ehliyetini en az 3 yıl aktif olarak kullanmış olmak
  • Adli sicil kaydı bulundurmamak
  • Trafik kurallarını ve yönetmeliklere hakim olmak

Marti Tag Surucusu Nasil Olunur 2

Martı TAG Nedir?

Martı TAG sürücüsü nasıl olunur sorusuna detaylı bir cevap verdikten sonra, bu mesleği biraz yakından tanıyalım… Bu kapsamda vatandaşın son zamanlarda en çok araştırdığı Martı TAG sürücüsü nedir sorusunu cevaplayalım.

Martı TAG, Martı firmasının geliştirmiş olduğu bir taşıma hizmetidir. Paylaşım temelli olan Martı TAG uygulaması sayesinde herhangi bir Martı sürücüsü, diğer bir yolcuyu taşıyabilmekte ve gideceği yere ulaştırabilmektedir.

Cep telefonuna indirilen bu uygulama ile martı sürücüsüyle iletişime geçen yolcular, aynı yöne gittikleri takdirde aracı paylaşabilmektedir. Oldukça ekonomik olan bu uygulama ile hem ulaşım maliyeti düşmektedir hem de Martı TAG sürücüleri yakıt masraflarını yarıya düşürmüş olmaktadır.

Martı TAG Nasıl Kullanılır?

Martı TAG nasıl olunur ve nedir sorusunun ardından, bu uygulamanın sürücüler tarafından nasıl kullanılacağına değinelim…

Vestel’i kuran Türkiye’nin en zengin adamı böyle iflas etti! Vestel’i kuran Türkiye’nin en zengin adamı böyle iflas etti!

Martı TAG kullanımı adım adım şu şekildedir:

  • Öncelikle cep telefonlarından Martı uygulaması açılmalıdır.
  • Martı uygulamasının açılmasının ardından hesap oluşturulması gerekmektedir.
  • Cem numarası ve e- mail ile hesap oluşturmanın ardından, kullanıcı profili oluşturulmakta ve kişisel kullanıcı bilgilerini eklenmektedir.
  • Bu bilgileri girdikten sonra gitmek istenilen yerin açık adresi ve yolculuğun diğer detayları belirtilmelidir.
  • Ardından ise yolculuğu paylaşmak ya da bir yolculuk bulmak için, uygulama içinde TAG isteği gönderilmeli veya gelen talepler incelenmelidir.
  • Daha sonra talebi kabul edilen yolcuyla iletişim kurulmakta ve belirlenen buluşma noktasında buluşarak yolculuğa başlanmaktadır.

Martı TAG Araç Yaş Sınırı

Martı TAG sürücüsü motorlu bir araç kullanarak ek gelir elde ettiği için, en az B sınıfı ehliyete sahip olmalıdır. Bu ehliyet ise minimum 18 yaşında alınabilmektedir.

Ayrıca Martı TAG sürücüsü olma şartlarında değindiğimiz gibi, sahip olunan ehliyet ile üç sene aktif bir araç kullanmak gerekmektedir. Dolayısıyla Martı TAG sürücüsü olmanın yaş sınırı 21 olarak belirlenmiştir.

Martı Tag Araç Şartları

Vatandaşlar Martı TAG sürücüsü olmak için kullanılan aracın belirli özelliklere sahip olması gerektiğini düşünmektedir. Ancak Martı TAG için gerekli bir araç kısıtlaması bulunmamaktadır.

Marti Tag Surucusu Nasil Olunur 3

Martı TAG Sürücüsü Ne Kadar Kazanıyor?

Martı TAG sürücüsü nasıl olunur sorusunun yanında, bu sürücülerin ne kadar kazandığı da oldukça merak edilmektedir.

Martı TAG uygulaması ile ek gelir elde etmek ise son zamanlarda oldukça popüler olan bir kaynaktır. Pek, Martı TAG sürücüsü ne kadar kazanmaktadır? Martı TAG sürücülerinin kazandığı ücret yolculuğun uzunluğuna, trafik koşullarına ve talep durumuna göre değişiklik göstermektedir.

  • Martı TAG sürücüleri, saatte 70 TL ile 200 TL arasında bir kazanç elde etmektedir.

Ayrıca Martı TAG sürücülerinin ekstra prim imkanları bulunmaktadır. Bu kapsamda bir gün içerisinde on sürüş tamamlayan Martı TAG sürücüleri, 300 TL prim almaktadır. Bununla birlikte Martı TAG bünyesine kazandırdıkları bir sürücü başına ise 500 TL yakıt kuponu kazanmaktadır.

Martı TAG Ücreti Nedir?

Martı TAG kısa mesafeli yolculuklar için gereken açılış ücretini 70 TL olarak belirlemiştir. Ancak uzun mesafeli yolculuklarda bu ücret, 300 TL ile 400 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Martı TAG km ücreti ise 4 km için 80 TL olarak belirlenmiştir. Martı TAG ücret hesaplama da bu kapsamda yapılmaktadır

Muhabir: Özkan Çelik