UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl da bir hafta boyunca dolu dolu etkinliklerle kutlandı. Festivalin en dikkat çeken anlarından biri ise coşkulu kortej yürüyüşü oldu.
Protokol ve Halk El Ele Yürüdü
Sultan Camii önünden başlayan yürüyüşe, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Selma Aliye Kavaf, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ile çevre illerin CHP il başkanları, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce Manisalı katıldı.
Manisalılar Bayram Havası Yaşadı
Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüş boyunca, Başkan Ferdi Zeyrek ve protokol üyeleri, cadde ve sokakları dolduran Manisalılara selam verdi. Festival boyunca kentin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle Manisalılar adeta bayram havası yaşadı.