Türkiye genelinde sonbaharın gelişiyle birlikte hava sıcaklıkları düşmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son yayınladığı hava durumu raporuyla yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceğini, ancak Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz’in doğu ve iç bölgelerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara Bölgesi’nde Bilecik ve Balıkesir dışında, Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İskenderun Körfezi, İç Anadolu’nun bazı bölgeleri, Doğu Karadeniz, Düzce, Bolu ve Ordu çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde de gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Yağışların özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Bu bölgelerde sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

66E9111Ef1419537789

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Rüzgarlar ise genel olarak kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlerden rüzgarlar etkili olacak. Özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki kuvvetli yağışlara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Narin Güran nasıl öldürüldü? Ölüm nedeni belli oldu! Narin Güran nasıl öldürüldü? Ölüm nedeni belli oldu!

Az Bulutlu ve Ilıklı Bir Gün Bekleniyor

Manisa’da bugün hava durumu sakin geçecek. Şehir genelinde az bulutlu bir gökyüzü hakim olurken, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Meteoroloji verilerine göre, günün en düşük sıcaklığı sabah saatlerinde 18 derece civarında olacak. Öğle saatlerinde ise sıcaklık 31 dereceye kadar çıkacak.

Günün ilerleyen saatlerinde güneşli ve açık bir hava beklense de zaman zaman hafif bulutlanmalar görülebilir. Hafif esen rüzgar, sıcak havanın etkisini biraz hafifletecek. Akşam saatlerine doğru sıcaklıklarda kademeli bir düşüş yaşanacak ve gece saatlerinde serin bir hava etkili olacak.

Havadurumu-1

Kaynak: Haber Merkezi