İstanbul Kozyatağı'nda sahne aldığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybeden ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat için memleketi İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Sevenlerinin ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katıldığı törenin ardından Arolat, Örnekköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze töreni Karşıyaka ilçesindeki Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii'nde gerçekleşti. Törene, Arolat'ın yakın arkadaşı Armağan Çağlayan, şarkıcı Işın Karaca, ‘Kuşum Aydın’ lakaplı Muharrem Aydın Uğurlular ve birçok sanatçı dostu katıldı.

Arolat'ın ablası Fatoş Alkan, kardeşinin ne kadar sevilen bir insan olduğunu dile getirerek, "Kimse için kötülük düşünmeyen biriydi" dedi.

“Sahneye Çıkmadan Önce Serum Almadı”

Arolat’ın kısa bir süre önce check-up yaptırdığını ve hiçbir rahatsızlığının olmadığı söyleyen abla Alkan, “Her zaman diyet yapıyordu. Sabah 3 tane yumurta yemiş, öğle yemeğinde tavuğunu yemiş. Tuzu ve yağı azaltmıştı. Belirgin bir rahatsızlığı yoktu. Sahneye çıkmadan önce serum almadı. Ara ara kendini kötü hissettiği zaman serum alıyordu ama son zamanlarda serum almadı, bana söylüyordu” dedi.

Ehliyet sahipleri dikkat! 12 bin TL cezası var! Ehliyet sahipleri dikkat! 12 bin TL cezası var!

Armağan Çağlayan Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan ise Arolat ile son günlerini anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Çağlayan, şu ifadeleri kullandı: “Ölen öldü, arkasından polemiklere gerek yok. Bizim can arkadaşımız öldü. Metin, Türkiye müzik sektörünün kıymet taşı. Ama hiç kimse bunu fark etmiyor. Türk Pop Müziği, Metin'in çektiği kliplerle Türk Pop Müziği oldu. Eğer Metin olmasaydı, bugün bir Türk Pop Müziği endüstrisi bence olmazdı. Metin, içinde kötülük olmayan tek insan. Hiç kötülük bilmezdi. O yüzden bu piyasada hak ettiği yerde olmadı. Bizim piyasada hak ettiğiniz yerde olmak kötülük gerektirir. Son programda çok neşeliydi. Bana tişört hediye etti. Çok güldük, eğlendik. Birlikte tatile gidecektik, Ekim ayı için bilet almıştık.”

Karşıyaka'da Defnedildi

Törenin ardından alkışlarla uğurlanan Metin Arolat, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İzmir Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: İHA