Türkiye gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur davasında yeni bir gelişme yaşandı. Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un iade süreci ile ilgili önemli bir adım atıldı. ABD'de savcının hakime sunduğu taslak metinde, Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı bulunduğu ortaya çıktı.

Taş ocağında patlama: Taşlar yola savruldu! Taş ocağında patlama: Taşlar yola savruldu!

ABD'li savcı, hakime sunduğu taslak metinde, Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesini onayladığını belirtti. Metinde, Türkiye'nin ABD ile 1979 yılında imzaladığı suçluların iadesiyle ilgili ikili anlaşma kapsamında onaylanmış ve tasdik edilmiş belgeler sunduğu belirtildi. Savcının metninde, "Kaçak olan Eylem Tok'un Türk Ceza Kanunu'nun 281’inci maddesine aykırı olarak delilleri yok etmek, saklamak ve değiştirmek; ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 283. maddesine aykırı olarak suçluyu korumaktan Türkiye'ye iadesini onaylıyorum." ifadeleri yer aldı.

Timur Cihantimur, 17 yaşında ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV tipi araca çarparak 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu. Kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur ve annesi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı. Anne Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise "taksirle öldürme ve yaralama" suçundan kırmızı bülten çıkarılması talep edilmişti.

 

Kaynak: Haber Merkezi