Manisa’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek oldu. ‘2 ton su 1 TL’ vaadiyle göreve gelen ancak seçilmesinin ardından kentte yaşanan su kesintileri nedeniyle Manisalıları canından bezdiren Başkan Zeyrek ve MASKİ’ye bir tepki de MHP Turgutlu İlçe Başkanı Halil Konuş’tan geldi.

Su kesintilerinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Turgutlu halkının isyanının her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Konuş, “Son yerel seçimlerden günümüze kadar aralıksız olarak süregelen su kesintileri Turgutlu’da hayatı çekilmez hale getirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek 2 ton su 1 lira vaadiyle Manisa genelinde uygulanan su politikasının sürdürülemez hale geleceğini bile bile vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirmiş ve seçimden galip çıkmıştır. Ne var ki 2 ton suyun 1 TL olması bir yana vatandaşlarımız parasıyla bile su bulamamaktadır” dedi.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.00.04

“Yandaş Kadronun Getirdiği Bir Durum”

Turgutlu halkının, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra su kesintisi olmayan bir gün bile geçiremez hale geldiğine vurgu yapan Başkan Konuş, “Sayın Ferdi Zeyrek’in MASKİ üzerindeki ilk tasarrufları yetişmiş ve kalifiye personel kıyımına girerek kendi yandaşlarına kadro açmak olmuştur. Gelinen noktada kurulduğu günden beri vatandaşlarımıza kesintisiz olarak içme suyu sağlayan MASKİ son yerel seçimlerden beri bu sorunsuz kurumu devralanlarca işletilememektedir. Vatandaşlarımız su kesintisi olmayan bir gün bile geçiremez hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Harita güncellendi… Bu kez deprem değil… Manisa da ‘Tehlikeli’ iller arasında! Harita güncellendi… Bu kez deprem değil… Manisa da ‘Tehlikeli’ iller arasında!

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.00.04 (1)

“Enfeksiyonlara Davetiye Çıkartıyor”

Turgutlu’daki su kesintilerinin özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşlar için ciddi bir problem haline geldiğine kaydeden Başkan Konuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Evlerdeki su ihtiyacının karşılanamaması, temizlik ve hijyen gibi temel gereksinimlerin karşılanmasını zorlaştırıyor. Özellikle çocuklu aileler, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireyler için büyük sıkıntılar yaratıyor. Evlerde suyun akmaması, çamaşır yıkama, temizlik yapma, yemek pişirme gibi günlük işlerin aksamasına sebep oluyor. Günlük rutinlerini yerine getiremeyen halkımız için su kesintisi hastalık riskini artırıp, enfeksiyonlara davetiye çıkartıyor. Gıda sektörü, kuaförler, oto yıkama tesisleri, temizlik hizmeti sunan işletmeler, Restoranlar, Lokantalar, kafeler su kesintisi nedeniyle hijyen standartlarını korumakta zorlanıp, müşterilerine hizmet sunmakta güçlük çekiyor. Bu durum müşteri memnuniyetini düşürüyor ve işletmelerin gelirlerinde azalmaya yol açıyor.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.01.02

Yetkililer Neden Susuyor?

Başkan Konuş, açıklamasının son kısmında şu ifadelere yer verdi: “Ayrıca vatandaşlarımızın yaşadığı su problemlerini İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Çetin Akın ya da herhangi bir yetkilinin konu ile ilgili açıklama yapmaması, sorunun çözülmesi noktasında belirsizliğin halen devam ettiğini göstermektedir. Kamuoyu sorunun çözülmesi noktasında acilen cevap beklemektedir.”

Muhabir: Didem ALTINAY