Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tosuner, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’e, CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in icraatları üzerinden sert sözlerle yüklendi.

Son dönemde CHP örgütleri ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından MHP’ye yönelik haksız ithamlarda bulunulduğunu ifade ederek sözlerine başlayan MHP’li Tosuner, “1CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklamalar ve CHP İl Başkanı’nın partimize yönelik olarak yapmış olduğu karalamalar, camiamızda ve kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştır. Bugüne kadar CHP’li kadroların yaptığı hamleler tarafımızca hassasiyetle takip edilmiştir. Ancak bu süre zarfında görüyoruz ki, halka karşı kalpler atarak sevgi pıtırcığı halleriniz maalesef zehirli diken olmaktan ileri gitmemiştir. CHP kadroları meydana getirdiği skandallar zinciriyle uğraşmaktan Manisalı hemşerilerimize hizmet edemez hale gelmiştir. Partimize isnat edilen suçlamaları ret etmekle birlikte tarafımıza cevap hakkı doğduğu kanaatiyle basın açıklaması yapmak elzem hale gelmiştir.

DEM ve CHP’nin Türk Dünyasına Alerjisi Mi Var?

“Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve ithal yönetiminin faaliyetlerini endişe ile takip ediyoruz” diyen MHP İl Başkanı Tosuner, “Büyükşehir yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin oyları ile Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden ayrılma kararı almış bulunmaktadır. ​​Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türk Dünyası arasında kültürel, ekonomik ve sosyal bağları güçlendirmek amacıyla kurulmuş önemli bir platformdur. Bu karar, Manisa’nın ekonomik, teknik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimini gelecek günlerde olumsuz etkileyecek bir karardır. Bu durum, kent uzlaşısı kisvesi adı altında aday çıkarmayan DEM tarafından desteklenen CHP’nin ve marjinal yöneticilerinin Türk Dünyasına alerjilerinden mi kaynaklandığı sorusunu akıllara getirmektedir” şeklinde konuştu.

“Manisa FK Akademi’nin Milli Oyuncularını Tesislerden Atmak da Nedir?”

MHP’li Tosuner, açıklamalarına şöyle devam etti:

“​​Şehrimizin geçmiş döneminin güzide projelerinden Atatürk Kentparkı’nda kurulan dev ekranlarda Milli maçları izleyip şehrimizin milli duygularını istismar etmeye çalışırken, Milli takımımıza futbolcu veren Manisa FK Akademi’nin milli oyuncularını tesislerden atmak da nedir? Ama ne olacak bunlar sizin için çok basit iş. Bin bir emekle kurulan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çok başarılı olan basket takımını el altından herhangi bir açıklama yapmadan TATİL.COM adlı şirkete geçtiğimiz günlerde sessizce devrettiniz bunların hesabını halka nasıl vermeyi düşünüyorsunuz?”

Sürülenler Ve İşten Çıkarılanlar Grup Konuşmanızda Rahatsızlığınızı İfade Ettiğiniz ‘Ülkücü Bıyıklı Gençler’ Midir? 

Hem Özalper’in, hem de Zeyrek’in, göreve gelmeleri durumunda belediyede çalışan işçileri çıkarmayacaklarını beyan ettiklerini hatırlatan MHP’li Tosuner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşçi çıkarmakla kalmayıp personele bayramı zehir edercesine bine yakın işçiyi sürgün edip büyük mağduriyetler yarattılar, çalışanların ekmeğiyle oynadılar, aile bütünlüklerine zarar verdiler. Bu sürülenler ve işten çıkarılanlar grup konuşmanızda rahatsızlığınızı ifade ettiğiniz ‘ülkücü bıyıklı gençler’ midir?  Bunlar yetmezmiş gibi işçilere verdiğiniz zam sözünüzü tutmamanız tam bir hayal kırıklığıdır. Siz siyasi saik ile personeli sürgün edip işten çıkarırken Manisa’mızda hizmetler durma noktasına gelmiştir. Bu gündemde ne hikmetse açıklamalar belediye başkanından değil il başkanından gelmesi toplumun gözünde belediye başkanının il başkanlığının vesayeti altında olduğu algısı oluşturmaktadır.”

Bakan Uraloğlu Danışma Meclisi’nde konuştu! Bakan Uraloğlu Danışma Meclisi’nde konuştu!

“Görülen Bir Davada Mahkemelere Baskı Yaparak Davayı Siyasal Malzeme Yapmaya Çalışmalarını Hayretle Takip Ediyoruz”

CHP’li Özalper’i eleştiren ve kendisini, ‘masumiyet karinesini hiçe saymak’la suçlayan MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, Fethi Sekin’in, Ömer Halisdemir’in, Aybüke Yalçın’ın davalarına sessiz kalanların,  eski genel başkanları Deniz Baykal’a kurulan kumpasın davasının görüldüğü mahkemeye gitmeyenlerin, bugün geldiğimiz noktadaki açıklamalarını, adliyede görülen bir davada mahkemelere baskı yaparak davayı siyasal malzeme yapmaya çalışmalarını hayretle takip ediyoruz. İl Başkanı Özalper henüz sonuçlanmamış ucunun Pensilvanya'da olduğu izlenimi uyandıran ve yargının son sözünü söylemesini beklediğimiz meseleler üzerinden mesnetsiz iddialarla kamuoyunu meşgul etmekte ve konuyu saptırarak iftira atmaktadır. Bunun yanı sıra yine fütursuz bir tavırla Cengiz Ergün dönemi ile ilgili iddia ettiği sözde yolsuzluk dosyalarını Genel Başkan Yardımcımıza göndermek yerine kamuoyu ve adli mercilerle paylaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gündemi Değiştirme Çabası Beyhudedir”

CHP İl Başkanı İlksen Özalper’in şehrin sorunlarıyla ilgilenmek yerine alakasız konularla gündemi meşgul etmeyi seçtiğine dikkat çeken MHP’li Tosuner şöyle devam etti: “​​Oysaki geçtiğimiz haftalarda gözümüzün önünde cereyan eden, CHP’li Kula Belediye Başkanı’nın kendi makam odasında ihalesiz bir şekilde dandik bir sözleşme yaptığı şirket yetkilisini öldüresiye darp ederek tutuklanması hala kamuoyunda tazeliğini korurken, bu konuda üç maymunu oynarken alakasız konularda yaptığı açıklamalarla gündemi değiştirme çabası beyhudedir. CHP İl Başkanına tavsiyemiz, partimize saldırgan bir tavırla iftiralar atacağına önce kendi partisinin belediye başkanlarının ve partililerinin belediye çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik olarak uyguladığı, mobbing, sürgün, işten çıkarmalar, şiddet ve benzeri olaylara çözüm bularak vaktini harcamasıdır.”

Balaban’ın Açıklamalarını Gündeme Getirdi

MHP’li Tosuner, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“​​Ayrıca Özalper’den beklentimiz; eski il başkanı olan mevcut Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın; yine eski il başkanları Ferdi Zeyrek hakkında ortaya koyduğu beyanlara cevap vermesidir. ‘Sütte leke var Ferdi Başkanda yok’ dediğiniz Ferdi Zeyrek, Semih Balaban'ın ifade ettiği gibi FETÖ’cü müdür? Eğer değilse omuz omuza yol yürüdüğünüz Semih Balaban yalancı mıdır? Bu konular ile alakalı takdir değerli Manisalı hemşerilerimizindir.”

Muhabir: Özkan ÇELİK