Türkiye’nin Oscar adayı filmi belli oldu! Türkiye’nin Oscar adayı filmi belli oldu!

Cami ve otel halıcılığının önemli merkezlerinden olan Demirci’de tarihi camilerin halıları mimariye uygun desenlerle hazırlanıyor.

Demircili Halı firmasınca İstanbul’da bulunan tarihi Valide-i Atik Camii’nin halıları Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İznik çinilerindeki rûmî desenlerinden esinlenerek dokunması yapıldı.

Kalida Halı firması yönetici Mustafa Özkul yaptığı açıklamada “ Firmamız desinatörlerince İstanbul’daki tarihi Valide-i Atik Camii’nin halısı özel çalışma ile 3 ay gibi bir sürede hazırlandı.

900 metrekare büyüklüğünde yüzde 100 yün olarak dokunan halı uzun yıllar boyunca koku yapmayan ve yanmaz özelliğe sahip “dedi.

Belediye Başkanı Erkan Kara “ Demirci’miz el halıcılığı ve cami halıcılığında önemli çalışmalara imza atıyor. Demircili firmalarımızın ülkemiz başta olmak üzer, Dünya’daki tarihi cami ve müzelere halı dokuması bizleri gururlandırdığı gibi ekonomimize de büyük katkı sunuyorlar.

Bu anlamda belediyemiz olarak ta firmalarımızı tanıtmak ve başarılarına bir yenilerini eklemesi için destek veriyoruz “dedi.

Kaynak: Haber merkezi