Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci seçilen ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'e atandı. Bilgen, doktorluk kariyerine isterse Bingöl Yayladere İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde devam edecek.

24 yaşındaki genç doktor, Miss Turkey birincisi seçilmesine rağmen doktor olarak yoluna devam etmek istediğini belirtmişti. Annesini kanserden kaybeden Bilgen, bu nedenle kanser üzerine araştırmalar yaptığını ve bu alanda çalışmalarını sürdürmek istediğini vurguladı.

Sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline gelen Bilgen, olumsuz yorumlara aldırmadığını ve estetik müdahale olmaması nedeniyle birinci seçildiğini açıkladı. Miss World gibi yarışmaların sadece fiziksel güzellikten ibaret olmadığını, donanımlı ve eğitimli kadınların tercih edildiğini ifade eden Bilgen, yarışmaya da hekim olarak katıldığını ve bu iki unvanı gururla birleştireceğini belirtti.

Kavak Yelleri’nin Deniz’i ve Efe’si 13 yıl sonra buluştu! Son halleri şaşırttı! Kavak Yelleri’nin Deniz’i ve Efe’si 13 yıl sonra buluştu! Son halleri şaşırttı!

 

Kaynak: Haber Merkezi