Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi (MUOSB), bünyesinde barındırdığı firmalarla adım adım yükselmeye devam ediyor.

Akbank'ın faizsiz kredi kampanyası 'olumsuz' mu yanıtlanıyor? Akbank'ın faizsiz kredi kampanyası 'olumsuz' mu yanıtlanıyor?

‘En hızlı büyüyen OSB’ler’ arasına girmeyi başaran MUOSB, büyümesinin yanı sıra çevreci adımlar da atarak bölgeyi ve Gediz Nehri’ni korumayı amaçlıyor.

Bu doğrultuda hem OSB'nin hem de Gediz Nehri'nin suyunu temizleyecek olan arıtma tesisinin projesinde sona gelindi.

A W303563 01

Konuya ilişkin yapılan açıklamada tesisin yapımı için Dünya Bankası kredisinin hazır olduğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayı sonrası hızla kamulaştırma ve ihale aşamasına geçileceği bildirildi.

294 hektarlık arazi üzerinde 155 firmanın bulunduğu MUOSB’de yönetim, genişleme alanı olarak da Uzunburun Mahallesi'ni planladı.

Altyapı çalışmalarında çevreye duyarlı hareket eden MUOSB, hazırladığı arıtma tesisinin projesinde hem OSB'nin hem de Gediz Nehri'nin suyunu temizlemeyi planlıyor.

A W303563 02

Muradiye OSB ile 'Uzunburun Genişleme Alanı'ndaki tüm fabrikaların artıma işlemi, Gediz Nehri kıyısına kurulacak olan bu arıtma tesisinde yapılacak.

1. Etap 15 bin metreküp/gün kapasiteli arıtma tesisinde arıtılacak su, 'gri su' olarak üretim proseslerinde de kullanılabilecek. MUOSB’ye ait bir alan olmaması nedeniyle arıtma tesisinin yapılacağı arazi kamulaştırma yöntemiyle projeye dahil edilecek.

A W303563 03

2025 yılının son çeyreğinde ihalesinin yapılması planlanan arıtma tesisinin finansmanı da Dünya Bankası'ndan karşılanacak. Hem Muradiye OSB hem de Uzunburun Genişleme Alanı'ndaki fabrikaların arıtma ihtiyacını karşılayacak olan tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan onay beklendiği, onay sonrası hızla kamulaştırma ve ihale aşamasına geçileceği belirtildi. 

Kaynak: İHA