Manisa’da son günlerde sık sık meydana gelen su kesintilerinden bıkan vatandaşlar çareyi sosyal medyada arıyor.

Özellikle yıllardır kanayan bir yara olan Yunusemre’nin Muradiye mahallesinde yaşanan kesintilerden isyan eden vatandaşlar, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) sosyal medya hesaplarını etiketleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Son olarak Muradiye’de yaşayan bir vatandaş, evinin musluğunu çekerek suyun verimsiz akmasını kayda aldı ve MASKİ’ye şikayette bulundu. Sosyal medya kullanıcısı söz konusu video ile “Muradiye Mahallesi yine her gün olduğu gibi su yok. İşten eve geliyoruz su yine yok. Elimizi yüzümüzü yıkayamıyoruz.” ifadelerini de gönderiye ekledi.

 

Muradiye’de Üst Katlara Su Çıkmıyor!

Bir başka Muradiyeli sosyal medya kullanıcısı ise, suyun verimsiz akması ve üst katlara ulaşamamasından dem vurdu.

Sorunlara yanıt veren MASKİ, “Merhaba, Alt yapı çalışmaları için ihale süreci İller Bankası ve Dünya Bankası ile müşterek olarak devam ediyor. En kısa sürede projenin hayata geçmesi için çaba gösteriyoruz. İyi günler dileriz.” Açıklamasında bulunurken vatandaşın yorumu ise gecikmedi.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın devre arkadaşları lokma dağıttı Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın devre arkadaşları lokma dağıttı

Ulaştırma Bakanlığı’nı etiketleyen vatandaş, “5 yıldır aynı cevap. Hani ihale sonuçlanmıştı? Ya hu devlet nerede? 5 yıldır Manisa’nın göbeğinde evlere su çıkmıyor. 60 bin insan her gün mağdur. Afrika’da su çıkaracağınıza biraz memleketimize bakın susuz uyanıyor insanlar her gün.” ifadelerini kullandı.

Sistemde Muradiye’de Su Kesintisi Görünmüyor

Aynı saatlerde MASKİ’nin resmi internet sitesinde ‘su kesintileri’nin bildirildiği sayfada ise Manisa genelinde sadece Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesi’nde boru patlağı nedeniyle su kesintisi yapıldığı bilgisi yer alıyor.

Söz konusu sayfada Muradiye ya da Manisa’nın herhangi bir bölgesinde başka bir su kesintisi olup olmadığı ile ilgili bilgi yer almıyor. 

Kaynak: Haber Merkezi