Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı olan Tavşantpe Mahallesi’nde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

8 yaşındaki Narin’in kaybolduğu ihbarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri Tavşantepe’ye giderek psikososyal destek çalışmalarına başladı. 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlar destek verdi. Birçok konu üzerinde çocuklarla oturum yapılırken psikososyal destek ekibi tarafından ön rapor tamamlandı. Raporda dikkat çeken detaylar yer aldı.

Çocuklar Susturuluyor mu?

Tavşantepeli çocuklar hakkında hazırlanan rapora göre çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri veya aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde telkinde bulunulduğu” değerlendirmesi yer aldı.

Bakan Göktaş’tan Talimat

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın çocukların psikolojik iyilik hallerine yönelik kapsamlı bir ekip oluşturularak, köyde görevlendirilmesi talimatı verdiği öğrenildi.  

Manisa Valisi Vahdettin Özkan Oldu | Vahdettin Özkan Kimdir? Manisa Valisi Vahdettin Özkan Oldu | Vahdettin Özkan Kimdir?

Kaynak: İHA