Türkiye'de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte balıklar pazarlarda ve tezgahlarda yerini almaya başladı. Çoğu vatandaş balık yemeyi lezzetine göre tercih ediyor, hangi balığın sağlığa daha fazla faydası olduğunu bilmeden alınan balıklar, sağlıklı diye yanılmanıza neden olabilir. İşte balık tezgahlarındaki en sağlıklı balıklar…

ALABALIK

Alabalık, güçlü bir omega-3 kaynağı olmasının yanı sıra omega-6 ve çoklu yağ asitleri de barındırır. Bu bileşikler, kardiyovasküler ve sinir sistemlerinin güçlenmesine, bağışıklık sisteminin artmasına ve vücuttaki iltihap süreçlerinin önlenmesine yardımcı olur.

Manisa'da görevli doktorlar belli oldu! Manisa Şehir Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesi... Manisa'da görevli doktorlar belli oldu! Manisa Şehir Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesi...

SOMON

Somon balığı sağlık açısından en faydalı balıklardan biridir. Omega-3 içeriği sayesinde vücudun gençleşmesine katkı sağlar, saç ve cildin elastikiyetini artırır. Somon tüketimi, kırışıklıkların erken oluşumunu engeller. Ayrıca, bu balık, beyin fonksiyonlarını hızlandırarak hafıza kaybına karşı koruyucu etki gösterir.

SAZAN

Doktorlar tarafından bağırsak fonksiyonlarını iyileştirmek, metabolizmayı hızlandırmak ve kan şekerini dengelemek amacıyla önerilmektedir. Sazan, beyin aktivitesini artırarak hafızayı geliştirir ve vücudu gençleştirir.

Kaynak: Haber merkezi