Bahar ve Nihal Candan’ın aralarında bulunduğu 21 sanıklı dolandırıcılık davasında savunma yapan Nihal Candan, suçlamaları reddederek, mal varlığının bir iki çanta ve ayakkabıdan ibaret olduğunu söyledi.

Bahar ve Nihal Candan’ın da sanıkları arasında bulunduğu 21 kişilik dolandırıcılık davasının üçüncü duruşması Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan Nihal Candan, gözyaşları içinde yaptığı savunmada suçlamaları reddetti ve mal varlığının bir iki çanta ve ayakkabıdan ibaret olduğunu belirtti.

Bir Dönem Örgüt Lideriyle Duygusal Bir İlişkimiz Vardı

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Nihal Candan'ın 24 yıla kadar, kardeşi Bahar Candan’ın ise 44 yıla kadar hapsi istenen davada Nihal Candan, örgüt lideri Onur Apaydın ile bir dönem duygusal ilişkisi olduğunu söyledi.

Hukuk Mezunuyum Ama Bu Olaylardan Dolayı Mesleğimi Yapamıyorum

Apaydın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını belirten Candan, kendisinin dolandırıcılık faaliyetlerinden haberi olmadığını ve yalnızca yanlış bir insanla ilişki yaşadığını ifade etti. Ayrıca Candan hukuk fakültesinden mezun olduğunu, bu olaylar nedeniyle mesleğini yapamadığını ve maddi olarak zor durumda olduklarını dile getirdi.

Mahkemede savunmasına gözyaşları içinde devam eden Nihal Candan, mal varlığının sadece bir iki çanta ve ayakkabıdan oluştuğunu, bu süreçte maddi ve manevi büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması

“2 Gün Şehri Dolaştırıp Poz Verdirdiler”

Candan, “Ben operasyon yapılacak, kardeşim ile beni yaka paça gözaltına alacaklar bunlara ihtimal vermiyordum. 2 gün şehri dolaştırıp poz verdirdiler” dedi.

Duruşma, Candan’ın avukatının savunması ile devam ediyor.

Kaynak: İHA