19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına neden oldu. Olay sonrası gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlı, siyah çöp poşetiyle örtülerek Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirilmişti. Manisa HAKDEM Kurucu Başkanı Reyhan Elbirliler “O araçlar genelde hayvanlara eziyet, kaza vakalarında hayvan kurtarma amacıyla kullanılan bir araçtır” diyerek tepki gösterdi.

“SUÇ MAKİNESİNİN HAYDİ ARACIYLA GÖTÜRÜLMESİ HAYVANI AŞAĞILAMAKTIR”

Yunus Emre Geçti, “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarından, siyah çöp poşetiyle örtülerek Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirilerek cezaevine gönderilmişti. Manisa HAKDEM Kurucu Başkanı Reyhan Elbirliler olaya tepki göstererek şu açıklamayı yaptı;

Manisalı öğrenciler kardeş okullara desteklerini esirgemedi Manisalı öğrenciler kardeş okullara desteklerini esirgemedi

Gepegenç bir kadın polis yaşından çok suç kaydı olan, bir suç makinesinin kurşunlarıyla hayatını kaybetti. Suç makinesi adliyeye Haydi (Hayvan Durum İzleme) aracıyla çöp torbası giydirilmiş halde cezaevine gönderildi.

O araç genelde hayvanlara eziyet vakalarında, yani hayvan kurtarma amacıyla kullanılan bir araçtır. Böylesi bir suç makinesinin Haydi aracıyla götürülmesi hayvanı aşağılamaktır.

Hayvanlar uyuşturucu satamaz kullanamaz, hayvan çocuk istismar etmez, hırsızlık yapmaz, silah kullanmaz, hayvan haksızlık yapmaz. Hayvan aşağılık bir yaratılmış değildir. İnsan da en şerefli mahlukat değildir.”

Kaynak: Haber merkezi