Tayland'ın Pathum Thani eyaletine bağlı Lam Luk Ka bölgesinde, bugün yerel saatle 12.20 sıralarında bir okul servisi yangın çıkarttı. Geziden dönen 4-5 yaşlarındaki 38 anaokulu öğrencisi ve 6 öğretmeni taşıyan servis alev aldı. Yangın sonucunda 22 çocuk ve 3 öğretmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yanan otobüsten kurtulmayı başaran bazı yaralı öğrenci ve öğretmenler hastaneye kaldırıldı. Yangından kurtulan bir öğretmen, yangın sırasında otobüsün kapısının bir süre açılmadığını ve bu nedenle birçok öğrencinin dışarı çıkamadığını belirtti.

Kanalizasyon borusu patladı! İnsanların üzerine dışkı yağdı! Kanalizasyon borusu patladı! İnsanların üzerine dışkı yağdı!

İtfaiye ekipleri, alevler içinde kalan iki katlı otobüsü yaklaşık bir saatte söndürmeyi başardı. Olayın ardından yangının nedenine ilişkin bir inceleme başlatıldı.

Otobüs Şoförü Kaçtı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, otobüsün ön lastiği patladıktan sonra otoyoldaki beton bariyere çarparak alev aldığı öğrenildi. Olay sırasında 48 yaşındaki otobüs şoförünün kaçtığı ve arama operasyonu başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA