Manisa’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde eğitime ilk kez adım atan çocuklar ve ailelerine yardımcı olmayı amaçlayan "Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi” kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleşti.  Şehzadeler’den Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu ile Yunusemre’den Halil Yurtseven İlkokulu öğrencileri katıldı. Kortej yürüyüşüne Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler eşlik etti.

Whatsapp Image 2024 09 12 At 12.35.15

Halil Yurtseven İlkokulu önünde başlayan kortej yürüyüşünde öğrenci ve veliler, ellerindeki Türk bayrakları ile çalınan marşlara eşlik etti. Tarzan Meydanına kadar devam eden yürüyüşte Gazi İlkokulu Halk oyunları ekibi bir gösteri gerçekleştirdi.

Manisa’da yeniden yapılan 3 okulda eğitim öğretim başladı Manisa’da yeniden yapılan 3 okulda eğitim öğretim başladı

Whatsapp Image 2024 09 12 At 12.35.10 (1)

Bu çalışmanın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, “Bugün çok eskiden var olan bir geleneği yeniden canlandırıyoruz. Birinci sınıflar eskiden okula başlamadan önce öğretmenleriyle beraber mahallelerinde yürürlermiş. Yürüyerek okula kadar şehir turu atarlarmış. Bakanlığımızın talimatıyla birinci sınıfa başlayan öğrencilerimizle eskiden kalan bu geleneği canlandıralım istedik. Unutulmaz bir anı olsun istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana mihenk noktalarından biri; çocuklarımızın severek, isteyerek, koşarak okula gitmelerini temin etmek. Bu da bunun bir başlangıcıdır” diye konuştu.

Muhabir: Özkan ÇELİK