Adana’da düzenlenen, TEKNOFEST festivalinden MOSTEM’li öğrenciler çifte ödülle döndü.

Eğitim kategorisinde, MOSTEM öğrencilerinin “Lords of Logic” isimli eğitim seti projesi Türkiye 2’ncisi seçilirken, “Ticarileşme Potansiyeli ödülüne layık görüldü.

Sanayide Dijital Teknolojiler kategorisinde ise MOSTEM öğrencilerinin “ROBOMOSB” isimli robotu, Türkiye 2’ncisi olarak “En Özgün Tasarım ödülünü kazandı. 

“MOSTEM LİSESİ ÇİFTE ÖDÜLLE DÖNDÜ”

MOSTEM Lisesi, geçtiğimiz yıllarda ise, TEKNOFEST’te Sanayide Dijital Teknolojiler Kategorisi’nde ROBOMOSB takımı ile 3 yıl üst üste Türkiye birinciliği, Eğitim Teknolojileri Kategorisi’nde ROBOMOSB ET1 takımı ile Türkiye üçüncülüğü, Liselerarası EC Efficient Challange Elektrikli Araç Yarışları Kategorisi’nde MOSTEM EC takımı ile Görsel Tasarım ödüllerini kazanmış olup, bu yılki başarıları ile birlikte inovasyon ve teknolojiye verdiği önemin altını bir kez daha çizmiş oldu.

Yetiştirme yurdu mezunları yıllar sonra buluştu Yetiştirme yurdu mezunları yıllar sonra buluştu

Özel MOSTEM Lisesi Okul Müdürü Mehmet Ali Özfiliz, TEKNOFEST’te ödül kazanan öğrencileri ve bu süreçte büyük emek harcayan öğretmenleri yürekten tebrik etti. Özfiliz, “Lisemizde çocuklarımız, teknolojinin, endüstri 4.0’ın ve çağımızın en önemli gelişmelerini takip ederek eğitim alıyor. Öğrencilerimiz, teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanma becerilerini de TEKNOFEST gibi önemli bir platformda sergileyerek hepimizi gururlandırdılar. Bu başarı, hem okulumuzun hem de sanayimizin geleceği adına umut verici. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum.” dedi.

Kaynak: Haber merkezi