Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisleri, teröristlerin hedefi haline geldi. Saldırıda, TUSAŞ'ın giriş kapısında meydana gelen patlamanın ardından çatışma sesleri duyuldu. Kahraman Türk polisi, saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristten 2'sini etkisiz hale getirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili olarak şehit ve yaralıların bulunduğunu açıkladı.

Devlet Bahçeli’den TUSAŞ saldırısına ilk açıklama! Devlet Bahçeli’den TUSAŞ saldırısına ilk açıklama!

Saldırı, Türkiye’nin gündeminde geniş yankı uyandırırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğu turu çerçevesinde bulunduğu Diyarbakır’da terör olayına karşı tepkisini dile getirdi. Özel, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı duruşlarını vurguladı.

“Terörü Kimden ve Nereden Ne Gerekçeyle Gelirse Gelsin Lanetliyoruz”

Özel, saldırıya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Ankara’da TUSAŞ‘ta Kahramankazan Tesisleri’nde bir canlı bomba saldırısı, ardından bir çatışma var. Şehit ve yaralılar var. Tabii olay çok yeni, dikkatle takip ediyoruz. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü kimden ve nereden ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz.

"Saldırının Zamanlaması Manidar"

Saldırıyı DEM'li başkanlarla toplantı yaparken öğrenen Özgür Özel, şu açıklamalarda bulundu:

Burada tam da bu saldırıyı görünce, buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. 7 Haziran’a birkaç gün kala Diyarbakır’dan başlayan ve 1 Kasım’a kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi