Asgari ücrette ara zam yapılmaması yönündeki karar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sert tepkisine neden oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve aralık ayını işaret ettiğini açıklamasının ardından, Özel konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, asgari ücrete zam yapmamanın vicdansızlık ve insafsızlık olduğunu belirterek, "Geçen sene oy istediğiniz insanlara gerekirse asgari ücrete yılda 4 kez zam yapmayı düşündüğünüzü söylüyordunuz. Martta, temmuzda, ekimde ve aralıkta zam yapacağız diyordunuz. Şimdi oyu aldınız, vatandaşla işiniz kalmadı, zam yapmayacağız diyorsunuz. Şu ana kadar asgari ücret yüzde 28 eridi. Gıda fiyatları karşısında yüzde 45 eridi. Bir 6 ay daha geçtiğinde geçen seneki ücretin alım gücünün yarısına bile sahip olunmayacak." dedi.

Bakan Işıkhan'ın, asgari ücrete ara zam yapılmayacağına dair net açıklamalarının ardından, Özel, hükümeti bu kararından geri dönmeye çağırdı. Özel, "Asgari ücrete zam yapmamak hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücrete göre ayarlananlara saygısızlıktır. Bu kararlarından geri dönsünler." ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamaları, milyonlarca asgari ücretliyi ve onların ailelerini yakından ilgilendiriyor. Asgari ücretin enflasyon karşısında yüzde 28 oranında eridiğini vurgulayan Özel, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi ve acil önlem alınması gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı, hükümetin asgari ücret konusunda verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek, "Buradan bir kez daha söylüyorum; akıllarını başlarına alsınlar. Asgari ücrete zam yapmamak, tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücrete göre ayarlananlara saygısızlıktır. Bu kararlarından geri dönsünler." şeklinde konuştu.

Yunusemre personeline ara zam müjdesi! Yüzde 15… Yunusemre personeline ara zam müjdesi! Yüzde 15…

 

Kaynak: Haber Merkezi