Dilan ve Engin Polat çifti, 2 Haziran 2023 tarihinde komşularıyla yaşadıkları park kavgası nedeniyle mahkemeye çıkarıldı. M.S.A. ve E.A. isimli komşuların şikayeti üzerine açılan davada, Dilan Polat'a "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya, Engin Polat'a ise aynı suçlarla birlikte "konut dokunulmazlığını ihlal" nedeniyle 11 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada taraflar uzlaşmaya vardıklarını belirtti ve müştekiler şikayetlerinden vazgeçti. Sanıkların avukatı ise müvekkillerine yönelik suçlamaların yeterli delile dayanmadan yapıldığını savunarak beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, müştekilerin şikayetçi olmaması ve suçların şikayete tabi olması nedeniyle Dilan Polat hakkındaki davayı düşürdü ve beraat kararı verdi. Engin Polat, "birden fazla kişiyle gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı, ancak ceza ertelenerek Polat'ın 2 yıl boyunca denetim altında tutulmasına karar verildi.

Manisa Demirci'de TOKİ İnşaatının Tamamlanacağı Tarih Belli Oldu! Manisa Demirci'de TOKİ İnşaatının Tamamlanacağı Tarih Belli Oldu!

  

Kaynak: İHA