Geçtiğimiz temmuz ayında ara zam yapılmayan asgari ücret, Eylül ayı itibarıyla maaşlarının eridiğini düşünen milyonlarca çalışan için en önemli gündem maddesi…

Asgari Ücret Kimseye Yetmiyor!

Özellikle büyükşehirlerde artan yaşam maliyetleri, kira ve gıda fiyatlarındaki yükseliş, çalışanları zor durumda bırakırken, okul masrafları da ek bir yük oluşturuyor. Bu durum, Ocak 2025'te yapılacak asgari ücret zammına olan beklentileri artırmış durumda. Şu anda yürürlükte olan asgari ücret, Ocak 2024'te 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı. Artan enflasyon ve yaşam maliyetleri, bu rakamın yetersiz görünmesine neden oluyor.

2025 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Son iddialara göre milyonların beklediği asgari ücret ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre hükümetin asgari ücret çalışmalarına başladığı ve an itibariyle masada asgari ücret için 2 rakamın bulunduğu belirtildi.

Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi! Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi!

2025 yılı asgari ücreti için öne çıkan rakamların 24.500 TL ile 25.000 TL arasında olduğu belirtiliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık Ayında Toplanacak!

Asgari ücretin belirlenme süreci, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yürütülüyor. Komisyon, 15 kişiden oluşuyor ve en az 10 üyenin katılımıyla Aralık aylarında toplanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından seçilen bir üye başkan olarak görev yapıyor. Kararlar oylama usulüyle alınırken, eşitlik durumunda başkanın bulunduğu tarafın görüşü geçerli oluyor. İlk toplantı Bakanlıkta yapılırken, sonraki toplantılar işçi ve işveren sendikalarının ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Nihai karar, Bakanlıkta gerçekleşen son toplantıda açıklanıyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi