Somalı maden işçilerine ters kelepçe! Somalı maden işçilerine ters kelepçe!

Anayasa Mahkemesi (AYM), sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davanın ilk incelemesini yarın yapacak. CHP'nin 15 Ağustos'ta başvuruda bulunduğu dava, AYM'nin Genel Kurul gündeminde yer alıyor.

Yüksek Mahkeme, yarınki toplantıda davayla ilgili ilk incelemeyi gerçekleştirecek. Başvuruda herhangi bir eksiklik bulunmaması durumunda dava, daha sonra belirlenecek bir tarihte esastan görüşülecek. Ayrıca, yürürlüğün durdurulması talebine ilişkin de karar verilebilecek.

17 MADDEDEN 16'SININ İPTALİ VE YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASI İSTENMİŞTİ

CHP, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yasadaki 17 maddeden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için başvuruda bulunmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, iptali istenen maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına ve devletin temel amaçlarına aykırı olduğunu belirterek, düzenlemelerin yaşam hakkına, çevre hakkına ve uluslararası anlaşmalara da ters düştüğünü savundu. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar, yasadaki düzenlemelerin geleceğini belirleyecek.

Kaynak: AA