Manisa’nın Salihli ilçesinde bir borçtan dolayı 19.734 metrekare zeytinlik ve üzerindeki taşınmazlar mahkemeden satışa çıkarıldı.

Altın borcu olanlar dikkat… Çarpıcı açıklamalar! Altın borcu olanlar dikkat… Çarpıcı açıklamalar!

Mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/74 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabileceği belirtildi. Muhammen Bedeli 3.948.085 TL olarak açıklandı.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıflarında şu bilgiler yer aldı:

Manisa’nın Salihli ilçesi Kemerdamları Mahallesi, 192 ada, 267 parsel sayılı taşınmaz tapu kaydına göre 19.734,21 m2 yüzölçümlü zeytinlik vasfındadır. Taşınmaz üzerinde bazıları verim çağında, bazıları verime yeni başlamış, bazıları da henüz verime yatmamış değişik yaşta yer yer zeytin ağaçları ve zeytin fidanları dikilidir. Zeytin ağaçlarının yanı sıra binaların etrafında meyve ağaçları ile çam ve sedir ağaçları da dikilidir. Taşınmaz üzerinde konut, ahır ve müştemilatı olarak kullanılan yapılar bulunmaktadır. Taşınmaz hafif eğimli bir yapıda olup, taşlık, killi-tınlı toprak yapısına sahiptir.

Taşınmaz üzerinde yer alan konut özelliğindeki taşınmaz tek katlı yığma kagir tarzda yapılmış olup, toplam 85,8 m2 büyüklüğe sahiptir. Oturtma çatı üzeri kiremit kaplamadır. 2+1 yerleşim planına sahiptir. Kapı ve pencereleri cilalı ahşap doğramadır. Odaların zemini rabıta, mutfak ve banyoda seramik kaplamadır. Taşınmazın elektriği ve suyu bulunmaktadır. Ayrıca taşınmazın arka cephesinde taşınmaza bitişik 12,16 m2 alana sahip ardiye-kömürlük olarak kullanılan yapı mevcuttur. Yapı yaklaşık olarak 31-40 yıllıktır. Yapının yıpranma payı %40’tır. Parsel üzerinde yer alan bir diğer taşınmaz ahır özelliğinde olup, tek katlı olarak yığma formda dizayn edilmiş olup, toplam 130,4 m2 alana sahiptir.

Yapının zemini ham beton ile kaplıdır. Duvarları sıvalı boyalı haldedir. Taşınmazın çatısı ahşap karkasın üzerinin atermit kaplamadır. Yapı yaklaşık olarak 31-40 yıllıktır. Yapının yıpranma payı %40’tır. Parsel üzerinde konut olarak kullanılan yapının güney-batı cephesinde 58,85 m2 alana sahip sundurma olarak yapılmış yapı bulunmaktadır. Yapının etrafı açık vaziyette olup demir profil ayaklar üzeri ahşap trapez baskılı sac örtülüdür. Yapı yaklaşık olarak 31-40 yıllıktır. Yapının yıpranma payı %50’dir.

Kaynak: Haber Merkezi