Manisa, yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, serinlemek ve ferahlamak isteyenler için serin alanlar arıyor. Sıcak hava dalgalarıyla başa çıkmak için şehirde ve çevresinde bulunan serinleme noktaları, hem yerli halk hem de ziyaretçiler için ideal kaçış noktaları haline geliyor. İşte Manisalıların yaz sıcağından kaçmak için tercih edebileceği bazı serinletici yerler… Sizler için derledik!

Spil Dağı Milli Parkı:

Spil Dağı Milli Parkı, Manisa'nın en bilinen ve sevilen doğal alanlarından biridir. Şehir merkezine yakın konumu ve serin iklimi ile yaz aylarında sıcaklardan bunalanların tercih ettiği ilk yerlerden biri oluyor. Milli park, piknik alanları, doğa yürüyüşü parkurları ve çeşitli flora ve fauna ile zenginleşmiş bir alan sunuyor. Özellikle aileler ve doğa severler için harika bir kaçış noktası olan Spil Dağı, aynı zamanda tarihî ve kültürel öneme sahip bir yer olarak da dikkat çekiyor.

5F6Fd18B554287054C204C7F-1

Mesir Tabiat Parkı:

Şehir merkezine oldukça yakın olan Mesir Tabiat Parkı, sıcak havalarda serinlemek ve doğayla iç içe olmak isteyenler için harika bir seçenek. Park, geniş yeşil alanları, gölgeli piknik yerleri ve yürüyüş parkurları ile ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor. Özellikle aileler ve arkadaş grupları için ideal bir buluşma noktası olan Mesir Tabiat Parkı, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için bir sığınak niteliğinde.

357Fdd25A930Ec1D947115C11B0B1392488F394B

Akpınar Piknik Alanı: Akhisar ilçesinde yer alan Akpınar Piknik Alanı, Marmara Gölü'ne karışan Akpınar kaynağını içermektedir. Burada, ağaçların sağladığı serinlik ve doğal güzellikler eşliğinde mükemmel bir piknik yapabilirsiniz.

Akpınar Piknik Alanı

Sultan Yaylası: Sultan Yaylası, halk arasında Kiraz Yaylası olarak da bilinir ve Manisa'nın piknik alanları arasında öne çıkan doğal güzelliklerden biridir. Manisa merkeze sadece 14 km uzaklıkta bulunması nedeniyle sıkça tercih edilen bu alan, çeşitli ekosistemlere ev sahipliği yapmaktadır. Sultan Yaylası, kiraz bahçeleri, çam ormanları, serin bir gölet ve ferah bir atmosferi ile dikkat çeker. Ayrıca, birçok kuş türüne ev sahipliği yapması nedeniyle ziyaretçilere keyifli bir doğa deneyimi sunar.

Yusuf Dikeç’e sürpriz teklif! Yusuf Dikeç’e sürpriz teklif!

Gürle Piknik Alanı: Şehzadeler ilçesinde bulunan Gürle Piknik Alanı, kuş seslerinin ve ağaç gölgelerinin yarattığı huzurlu ortamıyla keyifli bir piknik deneyimi sunmaktadır.

G Ü R L E

Atatürk Kent Parkı: Manisa merkezde bulunan ve 170 dönümlük geniş bir alanı kaplayan Atatürk Kent Parkı, mangal yapma izni olmayan bir piknik alanıdır. Bu nedenle, yiyeceklerin evde hazırlanıp getirilmesi önerilir. Mangalsız pikniklerin yanı sıra çeşitli doğa aktiviteleri için de ideal bir mekandır. Park, çim futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, kaykay pisti, mini golf sahası, kızak pisti, 1 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu ve 2 kilometre uzunluğunda koşu yolu gibi birçok aktivite alanını içerisinde barındırır.

Editör: Nuray Bozkurt