Son dönemde sigara fiyatlarına yapılan artışlar, tüketicileri etkilemeye devam ediyor. Eylül ayında yapılan son zamlarla birlikte, pahalı sigara (MARL) grubunda en düşük fiyat 72 TL, en yüksek fiyat ise 81 TL olarak belirlendi.

Zamlar, artan ÖTV oranlarının da etkisiyle sigara fiyatlarının daha da yükselmesine neden oldu. Sosyal medya platformu X’te yayımlanan güncel sigara fiyatları, vatandaşların tepkisine neden oldu.

“Bize bıraktırana kadar zam yapacaklar herhalde” diyen bir vatandaş sigarayı bırakmanın yollarını araştırdığını söyledi.

Paketi 77 TL olan sigaradan günde bir paket içen vatandaşın aylık sigara masrafı 2.310 TL’ye çıktı.

 

Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar! Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar!

Sigaraya 3-4 TL Birden Zam Geldi

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, pahalı sigara grubuna yapılan zammı duyurdu. Dündar, "Hayır olsun, sigaraya zam geldi" ifadeleriyle, zamlı fiyatların 5 Eylül itibarıyla geçerli olacağını belirtti. Yapılan zammın ardından, sigara grubunun en pahalı sigarası 81 TL, en ucuz sigarası ise 72 TL oldu.

Artık Son Çare: Sigara Nasıl Bırakılır?

Son zamların ardında son çare olarak görülen sigarayı bırakmanın yollarına bakalım…

Sigara bırakmak, doğru stratejilerle mümkün olabilir. İlk adım, sigara içmenin getirdiği riskleri ve sağlığa olan zararlarını anlamaktır.

Motivasyonunuzu artırmak için kişisel hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için bir plan oluşturun.

Nikotin replasman tedavileri, sigara bırakma reçeteli ilaçları veya danışmanlık gibi profesyonel yardım almayı düşünün.

Ayrıca, destek grupları veya çevrenizdeki insanlardan moral desteği almak, süreci daha yönetilebilir hale getirebilir.

Sigara içmeye yönelik tetikleyicileri tanıyıp bunlardan kaçınmak ve sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek de başarılı bir bırakma süreci için kritik öneme sahiptir. 

Kaynak: Haber Merkezi